Wednesday, 9 November 2011

Just a Komik

Assalamualaikum



Ermmm..mood skarang.ntah ape2..
Bcampur2..Msih lgi nak ambik mood utk study.
Pdahal final exam dah dkat giler dh..aduiihhhh..
Smalam da abis bab Elektronik..next week Fizik n math lak...
Otak tgh serabut pun tiba2 rse nak mnulis..hahaha..
Tadi stalk facebook adik aku..then tiba2 trpandang gambar kartun SlamDunk kat wall dia..Kartun 2 aku minat giler kot time skolah rendah dulu..Ni yg rasa nak citer sumting nih... XD....

OK..Siapa antara korang tak suka baca komik?
Sila close this entry sekarang..!! hikhikhik..gurau jek.
Kalau yg tak suka baca komik pon baca jugak.(*paksa*) :P

Masa kecik2 skolh rndah dulu aku suka sngat baca komik.
Mana taknya, adik beradik ramai. Kat atas aku ada 3 org abg dan seorang kakak yang kongsi hobi yang sama..X heran la kan klau aku join skaki..Kat atas rak buku aku pnuh ngn komik Dragon Ball n Slam Dunk...Yg feveret aku Slam Dunk..X ckup ngn baca komik aku layan lak citer dia kt TV7..



Yang nih!!! Aku suka giler animasi nihh!!! XD

Slam Dunk ni citer tentang Budk2 skolah tinggi Jepun yg terlibat ngan sukan basket ball..Aku rasa watak2lam komik ni kacak giler walaupun cuma kartun...Aku suka karekter Hanimichi yg bersemangat dan tak berputus asa...
                                                                                  l
                                                                                  l
                                                                                  l
                                                                                  l
                                                                                 V


                                                                        

Dia membuktikan kesungguhan adalah penting berbanding bakat..Dia buat apa sahaja cara demi mencapai objektif dengan cara tersendiri trmasuk trick utk memikat Haroko,gadis yg dia suka..But aku lagi suka watak yg Hanamichi benci, si Kaede Rukawa watak yg dingin, pendiam n cool..
                                                                                  l
                                                                                  l
                                                                                  l
                                                                                  l
                                                                                 V


Hehe..Kaede Rukawa <3 <3

Disebabkan watak2 lam citer ni aku minat budak llaki yg suka main basketball..Aku rasa main basket tu kacahakkkk kot..LOL :P
(*Pdahal si Mchael Jordan, pemain basket tkenal dunia tu buknnya kacak ponn!!!
But ciyes ble tengok Jay Chou main basket lam Kungfu Dunk memang kachakkk gilerr <3 <3 <3*)hahaha..Takleh blaaa kan...sumenye disebabkan pengaruh dari komik n animasi Slam Dunk..

Baca komik ni bagus sebenarnya.
Ia dapat meningkatkan daya pemikiran kreatif dalam diri seseorang. Tapi jgan plak terlalu taksub dengan komik.Nnti apeee pon tak blehhh..asik duk ngadap komik je krja.
Smpai kpale otak pun pnuh ngn kartun...So..just enjoy it XD




P/S:I'm so sad..
aku tingat btapa rse kosongnya jiwa bila SlamDunk kuar last episod...:(
& sbab ending dia Sakuragi injured n mninggal sblum bintang menyinar...huhu...:o:((

No comments:

Post a Comment