Saturday, 26 May 2012

Housemates

Ni Abu


Ni Itam


Abu dan Itam....tu jer nak tunjuk...hahaha =P


Errkkk..Edward Cullen and Bella Swan?? =..="



K,bye

Monday, 21 May 2012

I learn to Cook :-D

Assalamualaikum...
Tak jawab dosa, jawab sayang..hehe


Ari tu tido umah makcik aku,ummi laila kt Klang..
Biasa kalau aku gi umah dia, memang confirm dia masak spaghetti bolognise yg aku suka tu..
Tpi ari tu dia x masak..Dia nak ajar aku masak sndiri spaghetti tu...hahaha..ambikkk kau!! =P

OK jom kita main masak2 yaa.. :-D

sediakan bahan2 kat bawah ni..

-1 bungkus daging cincang
-5 ulas bawang besar /cili Jepun/sayuran apa2 yg hendak diletaklah..terpulang lahhh…*
-5 ulas bawang putih *
-2 biji tomato *
-3 sudu cili boh
-3 pes tomato
-1 botol sos prego
-1 tin cendawan tin dipotong dadu*
-Sedikit garam./gula Minyak utk menumis ataupun planta,dua2pun bolehhhh

 Cara-cara:
1)Potong dadu utk semua bahan yang bertanda *

2)Kemudian panaskan minyak.
Bila minyak dah panas tumiskan cili boh biar lama2 masukan bawang yang telah dipotong dadu tadi.

3)Bila bawang dah wangi masukkan pula air dan masukan daging dipotong dan kacau rata..oppss..lupa nak cakap daging tu kna goreng dulu sampai air dia kering..sebab kalau air daging 2 bcampur dgn sos spagetti nanti x sdap..

4)5min kemudian masukkan pula sos spaghetti dan pes tomato..
Masak hingga lama2. Kalau nak pekat letak air sikit…lau nak cair letak air satu tangki..agak2 lah sendiri…

5)Kemudian masukkan sedikit garam,dan gula ikut sesedap rasalah .

6)Biarkan mendidih sambil2 tu kacau2 sikit. Lebih kurang 15minit siap untuk dihidang dgn spaghetti..

Cara rebus spageti:

1)masukkan spaghetti bersama air dan masukan sikit minyak dlm air supaya x melekat bila rebus..
rebuslah sampai lembut.
Rebus sampai lebih kurang 20 minit tauu….masa angkat terus jirus dgn air paip/dan gaul dgn butter kalau ada..



Masak sampai jadi camni yer...hehe =P

Saturday, 19 May 2012

Semester 2

Assalamualaikum..
Cuti dh start..yaihhh..habis sudah 2 sem kat sini..
maknenyer ada 4 sem lagi..pejam celik pejam celik cepat btol masa brlalu..
Jap agi pejam celik pejam celik cepat btol cuti nak hbis right?? :)
hehe..panjang pulak mukadimah padahal nak cakap cuti sem dah start je pon.. Adoiiii..cuba bagi ayat ringkas je boleh?? =P

Apa beza erk sem lepas ngn sem ni?? ntahlaaa..haha..maybe sem ni lagi tension kot sebab subject makin sush,asignment semakin belambak.. Assighment group..sorang x buat krja terus effect carry mark.. Sometime aku rasa unfair sbab aku dapat group yg ntah apa2 sbab sometime aku rasa aku sorang je yang buat krja..
Sometime aku rasa nak jerit je sorang2 sbab siapkn krja smpai awal pagi buta..sorang2 OK!!!
Sometime tengah2 malam aku call ma untuk tenangkan fikiran tapi lain yang jadi..sambil cakap air mata turun laju2 bila dengar suara ma..alahaiii terok benor anak ma yang manja ntah apa2 ni..
Sometime...erkk banyak btol sometime...
Sometime aku bad mood..sampai satu patah perkataan pun aku x bercakap..Aku diammmmm je buat muka annoying..(tpi perlu ke aku citer sume ni?? -__-)

But past is past OK.. Tu semua dugaan dan cabaran..Bila dilanda masalah kita tak boleh salahkan orang lain.. Pandanglah diri kita dalam2..
Kenapa kita diuji..FACE IT..LEARN FROM IT..

Sem lepas muka noob je masuk belajar kat sini..haha yerlaa kiter kan budak lepasan SPM..
Baru msuk U okeh..dah la tak ada kawan..tak kenal orang..
But its fun..dapat kawan2 baru yang ada macam2 jenis perangai...
And the important thing is kawan dengan semua orang but sahabat hanya dengan yang tertentu..Bukan semua orang yang kita boleh jadikan sahabat..:) Well U know what I mean..

Kesayanganku...Walaupun sem ni kita dah x berapa rapat macam sem lepas..
banyak kelas yg x sama ngn korang..but kawan tetap kawan I'm still your friend..sayang Ema dan Ina :)

Sem ni banyak benda yang aku belajar...
Thanks to kak Bihah dan Kak Aima yang banyak membimbing aku kat sini sejak dari sem lepas..
Yang mengajar camne nak jadi muslimah yang baik..Yang menegur jika aku lalai..
Thanks sangat sebab sentiasa ambil berat..Kalau dorang xde siapalah aku ni...




Kak Bihah dan Kak Aima... Ketegasan dalam kelembutan...
Sayang sangt2 kakak2 aku ni.. :)


Amirah...roomateku
dialah partner..dialah kawan baik..dialah sahabat..dialah personal assistance..dialah tempat utk aku brkongsi cerita...berkongsi rahsia.... dialah...dialah..dialah....hahaha..
Dia ni jarang ikut aku keluar..sangat2 low profile...
But she always behind me whenever i'm happy or sad.. I love U sahabat <3<3


Sarina.geng usrah..geng berbasikal..geng joging.. :D.
yang selalu berkongsi ilmu..banyak memberi pendapat dan nasihat kala aku susah senang..
She is true friend...Sahabat yg jarang disisi kala suka..tapi sentiasa menemani kala duka..
I'm so proud to know U..Ilysm  :)



Ni pulak geng yg ntah dari mana...hahaha..just kidding..
Kak Aina,Sarah dan Yasarah..dorang lah yg sntiasa buat bising dan menceriakan hari2 aku..sayang dorang :-)<3<3

OK what..:D..hehe..banyak pulak aku tempek gambar kat sini.. Dah la tulis merepek-repek je...^____^
Kalau boleh sume gamba kawan2 aku nak tempek kat sini..
But That's it...
Terima kasih daun keladi...
Kalau rajin baca la lagi... =P


~I'm sorry...I'm so boring rite now..
Duduk je kat umah..Nak balik kampongggggggg!!!!
"Abg Sul please buy me a ticket as soon as possible before I get sick.. I'm really homesick now T___T"

Tuesday, 15 May 2012

Dating with Girlfriends

Assalamualaikum,


Now , let's make it clear .
For now ( during final exam) , Blogging is the last choice Im going to work on when I'm really at the top of boredom.
You never know , How desperate I am to get back kampung. Keep on counting the days , two days more. Come on baby , I really NEED to be home.

But in three days before last paper sempat lagi hangout..hehe..Nota2 Digital pun ntah kemana..
Eh tipu.. I sempat lagi studi jap OK!!haha.. :-P
Well semalam keluar dengan makwe2 aku..Kak aina,Sarah,Yasarah dan Anis..
Girls only..No Boys OK!!!








Then...here we are at Putrajaya..Sempat lagi berpoya-poya lepas solat Asar...haihhh ^_^"



















CHILL LA DEAR ,
your 2nd sem is going to be end up soon..Yeahhh n______n  Be patient..
"Mom" wait for me..I'll go home :-)

Saturday, 5 May 2012

Make Me Flexible

Menghantar pulang keserian pagi..
Aku go through nama-namaMu 

Dalam handphone. 


Lewati nama-namaMu itu 
Aku hanyut tenggelam 
Dalam sempurna nya sifat2 Mu 


Indahnya menjadi hambaMu 
Hatiku shaking 

Sudikah Kau bercinta dengan Ku, 
Wahai pemilik 99 kesempurnaan? 
Layakkah aku bernaung 
Di bawah ketuananMu 
Mencari teduh yang breezy dan chill 


Sungguh santun cara Mu ya Lathif 
Mendidik aku erti sabar, erti hidup 


Sungguh indiscribable teknikMu 
Menyusun story line 
Yang balance di semua sudut 
Ya Azim. 


Apa saja yang Kau draft kan untukku 
Peringatilah aku ya Rabb 
Bahawa itulah cerita terindah....


Ya Allah..jadikanlah aku hamba yg flexible dengan takdirMu. Amiin