Friday, 28 October 2011

Say My Name

Salam semua...:)


Ehem2...baru hari tu cakap blog tak active...Actually tangan ni dah gatal sangat nak menulis  n____n
Hari ni nak citer pasal name.. kenape aku tiba2 nak merepek pasal name???entahlaa..
Apa ada dengan nama??
Nama tu penting tau..sebab nanti kat akhirat..kita akan dipanggil dengan maksud nama kita..correct me if im wrong..

Nama aku pulak..ayah aku yang bagi...
Tau tak mase aku kecik2 dulu aku tak suka ngan nama aku..
Berkerut dahi aku duk pikir kenape name aku langsung tak hot?? Tak macam kakak2 aku...Nor Hayati, Norizan, Nor Ziana but tiba yg last Nor Azizah...kenapa begitu klasik?? T___T
Pulak tu ayah aku selalu nyanyi lagu Azizah kat aku..alaaa lagu citer P Ramlee tu...wahhh..mencikkkk tau!!!

Teringat kat cikgu BM aku mase darjah 3 dulu...Bila time sebut nama aku taksah kalu tak sebut secare berirama..suka betul dia nyanyi lagu Azizah kat aku membuatkan aku cukup meluat ngan cikgu tu lalu aku mghadiahkan muka bodoh dngn senyuman kambing utknya..aku benci kau!!!..malu wehhhhhhh

Pulak tu aku ade banyak name.. Kalu ngan family semua pggil aku Nor..takpun Deqnor (iishh.malu I nak ngaku..da bsar pon still dpggil Deqnor :P)  Kawan2 skolh pulak suka pggl aku Jijah...Jie..takpon Zizah..Tp yg pling femes Jijah..Jarang benau dorang pggil Azizah..Adakah bgitu pnjang???
Now bila dah msuk U pulak mcam2 name aku dapat..Ade yg pggil Zie...Azie..yg pling femes Baby...(Terase diriku bgitu minah salleh skali)

Emmm..Still ingat lagi time mula2 aku kawn ngan Ema..
Dia ckap.."Awk comel..sye nk pggil awk Baby r boleh??"...Aku ktawa..angguk pon tak geleng pon tak..Lame2 kitorang jadi rapat dan aku dah terbiase dipanggil camtu..Mase aku mula2 brcampur ngan kakk2 senior lam ISI dulu, semua terpinga2 bila trdngar Mira panggil aku Baby smpai dorang pon pggil ak ngan name tu...Terase nak pncung je leher Mira waktu tu..hehe(memalukan btol). Yg paling takleh blaa lecture workshop aku pon pggil aku Baby...hurmmm dunno how to say T___T

But sekarang aku lagi suka orang panggil aku ngan nama penuh....
hehehe..u never know how i happy i am when people called my name..Nor Azizah or Azizah instead of awak ,kau or you or Baby..

Tadi aku ngade2 search maksud nama aku kat google..Nor Azizah????

Nor/Nur : cahaya
Azizah : Sayang, berharga, kekuatan, dihormati, mulia

Hahaha..perasan sebentar.(sila jangan bencii aku sebab perasan) .. That's why aku suka dipaggil dgn name penuh supaya setiap masa aku didoakan.. Aku rasa bertuah makna nama aku tu baik.
Buatnye makne nama aku tu papan ke..., rantai basikal ke.., exzos ke..Takke giler aku...Konfum aku nangis hentak2 kaki kat JPN nak tukar balik nama aku...

Terima kasih kat ayah sebab bagi nama yang baik untk aku..Kalu dulu aku benci, skarang aku bangga kalu ayah nyanyi lagu Azizah utk aku..

 "Rupa kamu yang cantik
 Mata kamu yang bulat
 Membikin pemuda
 Jadilah gembira

 Senyumanmu yang manis
 Gigi kamu yang putih
 Ooo Azizah...
(Pheewwww...bangge I tau!! XD)

Namun aku tak sempurna..
Ada je perkara yg aku buat yg tak seragam ngan makna nama aku tuh..
Tapi bagi aku..bukan sekadar cantik rupa paras..Tapi budi bahasa, perangai, fikiran, luar dan dalam..segala2nya..
Tapi aku masih lagi kurang..Setiap hari aku berusaha nak jadi orang yang baik dan sempurna..Cuba...Gagal...Cuba lagi..dan lagi .Asal ada niat dan keinginan untuk memperbaiki diri..Aku dah syukur sangat2.... :)





Please call my name correctly...Then I'll give U smile.... :)







p/s: Teringat kt Abg Sul aku.. Sebabkan nama dia Mohd Rasul dia takut nak buat benda2 jahat...buatnyer kalu dia trtangkap ke dan org tanye name dia mesti dia malu nk ngaku nama dia Mohd Rasul...hahaha..Dia selalu berterima kasih kat mak sebab bagi dia nama tu..jdi dia sntiase beringat n jage behave dia...

Sunday, 23 October 2011

Nilai Kasih Sayang dan Dream House

Assalamualaikum....:)

Bismillah......Sabtu lepas kan, slepas habis je fotoshoot yang ntah ape2 kt Studio shah Alam 2 terus kitorang gi tengok wayang kat Mid Valley...

Mulanya Anis ngn Sara nak tengok filem Paranormal Activity 3..So kitorang ikut je laa walaupun aku tau citer 2 mesti giler bosan... Then diorang tukar ngn citer Dream House pulak sebab sit da penuh..Aku tak habis fikir ntah citer ape laa dorang nak tengok ni ..da la poster satu pon takder...Tengok tajuk cam citer romentik....haha...layan je laaa...yang penting korang suka..


Yup!!!! aku tengah merepek pasal citer ni...

Starting nak tengok filem 2 pon dah spoilkan mood kitorang...mana taknya kain layar kat wayang 2 terjatuh...Ape laa dorang nihhhh...Tak alert langsung...Lepas bbrapa minit baru dorang betulkan..

First,mati2 aku ingatkan filem 2 filem seram dengan adegan rumah cam rumah berhantu....rupa2nya citer psal orang psiko yang dituduh membunuh seluruh keluarganya sendiri...Huh!!! First time aku tengok Daniel Craig berlakon jadi org sakit jiwa...memey pelik!!! hahaha...

Kalau korang tengok citer ni mesti korang pon ingat ni citer seram kmudian konfius...sape yang bunuh family dia nih??? sape dia sebenarnya??? Peter Ward ke Will Attenton??? Knape dia bunuh family dia sedangkan dia sayang giler kat dorang????
hehe..amacam?? banyak tak persoalan yang bermain lam fikiran aku??

Last, ending dia bleh buat aku nak nangis kot!!!
touching giler aku tengok citer ni..
haha taklehh blaa betoiii

Aku malas nak citer banyak,,tengok la sndiri sinopsis citer ni..

.sekian....:)



p/s: minggu utk main2 da abis okeh!!!!skang da start nak study...aku nak FOKUS =__="
       lepas ni maybe blog ak tak active sangt kowt!!! emmm saboo je laa

Friday, 21 October 2011

Drama Drama Drama

Assalamualaikum...:D

        Nak tau tak setelah berminggu2 aku dan classmates yg lain praktis untuk drama English akhirnya hari yg dtunggu2 untuk presentation tiba jugak...
        Actually aku memg tak sabar nk present sebab dah malas nak praktis tiap2 malam...huhu

Well well well, so this time its!!!.
Now we did lots of presentations in drama, all of them being funny especially Kak Aina who act as Mak Kiah."Eh Eh!!!! apsal aku speking London plak nihhh...mentang2 ni entry pasal english drama...bajet je...haha...well...kat British ni panas betoiiiii...I nak balik Paris... :P (*annoying*)



Jeng jeng!!! Mempersembahkan para pelakon hot masa kini



Dan jugak fotogatal vs fotogedik para pelakon yg hot ni :D


Watak Kak Aina sbagai Mak Kiah yg busybody....memang superb!! kelakar gilerrr


Lihatlah pulak aksi2 kitorang yang menyampah nihhh....XD


Razin gedik.....suke menyibokkkkk...


Fotogedik VS Fotogenik ?? Yaarrrkkkkk


Alahai Razin!!!!!
hahaha dunno how to say


tengok!!!!! over tak kitorang??? XD

Acting kitorang lancar je hari tu....langsung takder mistake....
tp pertambahan skrip yag direka2 oleh Bie memg banyak...hahaha...takleh blaa..makin klakar citer kitorang...

Winkkkkk happy betoiiii bila Madam Hidayah cakap acting kitorang BAGOSSSSSS!!!!! XD....hehe
"U do good job guys"

Yeahhh!!!!
lepas ni da takder praktis drama lagi.....
Now time to be focus for final exam....



Ok...sekian dulu utk entry yg tak seberapa ni....XD



p/s: Aku langsung x rse nervous time present....tak pelik kan!!!!haha

Wednesday, 19 October 2011

U know What I Did Last week



Assalamualaikum...
Tak jawab dosa...kalu jawab sayang.... :D


AWAS!!!..Ini adalah entry bergambar..Sila tahan tekak anda daripada nak termuntah okeh!!hehe :P

  U know what?? Abg2 aku tersangatlah pandai orgnyerrr...Bila hari aku da nak balik hostel barulah dorang off work and tanye.."nak kuar tak hari ni??" setelah mengurung aku seharian kat umah cam pekasam...hahaha..ini betol2 buat aku meluattt dohhhh..

Petang 2 kitorang just pi makan2 and jalan2 kat Putrajaya..
SO penjimatan duit dorang yg agak dasyat memang berlaku sebab aku takder peluang nak ajak dorang pi lain2 tempat yg mngarut...bijakkkkk-bijak!!! =_="

Mempersembahkan!!....mekanik berwawasan di abad ini. Name sebenar Mohd Rasul Bin Mohd Nor ic.850924115387...dah married,,,,hehe..details terus ak bagi,,,, Ni laa abg kesayangan aku yg teramatlah sporting orgnyerrr


Haa..ni sorang  lagi abg aku..mamat kidal yg sentiase control macho..
Nama, Mujahid bin Mohd Nor..I/C.....(lupe)hehe
"Abg Eid yang kachakkkk tapi kedekotttttt len kli bile adk balik...adk powwww abg kaw2 smpai kering okehhhhh!!!


Ni pulak my sis in law , Kak Na, yg aku sayang banyak2 cam kakak aku sendiri...
Dyer comel plus baik banyak2 sebab tu Abg Sul sayang dyer banyak2 XD


OK !!!sebab nak balas dndam aku soh dorang tangkap gambar aku banyak2..hahah


Yang ni Nama,Nor Azizah Binti Mohd Nor...Umur dyer 18...seorang adik yg sangat annoying  XD


FINE!!!Aku memang ta reti duk diam bile jumpe camera ...heee






Muka baik...
I memang baik U know.. :P


ermmmmm..nothing to say





SEE!!! Kan dah cakap...aku ni gila camera..Pembajet chomel di abad ini...^,^


Abg cakap aku mengigau sebab pakai SKIRT...=_=" hurrmmm..??


Adakah aku sebegini ayu???Btw don't judge me unless you have looked through my eyes,
experienced my stories, and cried as many tears as me...huhu(ape plak aku mngarut nihh)
Hati ini hanya untuk yang HALAL memilikinya sahaja ...Phewww..(*mood merepek) :P




OK!! That's it..hehehh..
Kesian abg aku duk tangkap gamba aku banyak2 sampai gambar dorang pon takder...



Now U know what I did last week ago okehhh...Hujung minggu yang entah ape2 =_="





sekian....

Tuesday, 11 October 2011

Siapa Diri Kita



Hai Awak-awak.....:)

Kadang2 kan kita tak sedar yg ramai manusia2 berhati kotor ada sekliling kita..
Yang berlagak sebagai sahabat lagi la bersepah..hurmmm

Oh ya!!! Pernah tengok tak iklan sabun kt tb tu??? "baju yg kotor boleh dicuci"..
yer betol!!...tp hati yg kotor?camne??. ...Aku cuma nak bagi pendapat je ni..hehe

Begini,,,

Kalau kita baik....
Kita akan pandang hidup ini indah..
walau sepayah manapun perjalanan..

Kalau hati kita busuk..
kita akan rasa sekeliling adalah gelap dan kotor
walaupun dikelilingi seribu keindahan..

kalau hati kita baik..
kita akan merasakan susah itu semangat..

kalau hati kita jahat
Kita akan merasakan susah itu hina..

Kalau hati kita baik,,,
Kita akan cuba untuk memperbaiki diri sendiri..
Menambah apa yang kurang....
ikhlas walau tiada siapa yang melihat..
dan sangat sedikit menyakiti hati orang lain..

Kalau hati kita jahat..
Kita akan sentiasa cari kelemahan orang lain untuk dikeji dan dihina..
bermanis muka didepan supaya org akan cakap...'wahh..dia tu baik kan!!! :)
Tetapi dibelakang lebih berbisa dari racun....
Macam2 kita kutuk pasal orang tu..
Bajet kita ni bagus je..
dan pasti.. penderitaaan orang lain adalah menjadi kebahagian bagi diri kita....

Pokok pangkalnya...
Baik or jahatnya hati kita...
Kita sendiri yang tentukan....
Peribadi kita akan menggambarkan hati kita...
Bukan orang lain...



p/s: Kadng2 bila kita sndiri tngk kwn2 kita brgaduh , saling kutuk-mengutuk kita dapat kenal perangai sebnar dorang kan...time ni mesti kita cakap "Oooo..camni rupanya perangai dia".....Dengan menguar-uarkan perkelahian ,,,mengutuk dan mengata orang lain pun dah menampakkan peribadi sebenar kita... Kalu yer pon kita x suka kt seseorang tu x payh la hebah2kan keburukan dia...Tak der faedahnya,kan? Dapat dosa adalah. Kebodohan akhlak juga terserlah.... Otak bijak tapi akhlak???Hancur..... sendiri buat sendiri mau ingat....  :)




Tak baik gaduh2...tuhan marah tau..! Kalau tak suka...diam jer...buat tak tau jerrrrr.....^____^

Saturday, 8 October 2011

Aku dan Skuter Pink

3 tahun yg lalu....

aku ingat lagi...
kakak bawak kau balik dari KL...aku tengok kau pertama kali terus aku jatuh cinta..
sebab kau comel...bila aku dengan kau, aku pon nampak comel...ayu gitow....
aku bawak kau pergi sekolah...kawan2 aku sume cakap kau comel...padan ngan aku...

Then, kakak bagi kau terus kat aku sebab result PMR aku agak lawa plus sebab aku obses sangat ngan kau...2 hari lepas birthday aku yang ke 16, ayah suh aku ambik lesen...ayah cakap kalaw nak bwak kau gi mana2 kena ade lesen..kalaw tak jangan mimpi...nak tak nak...aku pon ambik lesen.....

Then, aku tukar baju kau jadi kaler PINK..kau nampak comel sangat..2 tahun kau teman aku gi skolah...kawan2 aku sume suka kau..
Nk pnjam,?? SORRY!!!
Kau mesra sangat ngan aku...dah macam2 tempat aku bawak kau pergi..aku jaga kau...aku cuci then aku kilatkan kau...sampaikan kalau abang or adik aku nak pnjam kau, berguni2 aku bagi pesanan suh jaga kau baik2..aku tanak kau calar walau cikit pon...
kau tau kan kenapa aku sayg kau sangat...satu sebab kau adalah hadiah dari kakak aku..kedua sebab aku dah lame minat kau.

Tapi kadang2 kau cam bangang jugak...aku ingat lagi kau tiba2 mati sebab timing belt kau putus...bukan kat sebarang tempat..atas jambatan Pulau Duyong yang sentiasa sesak tu...aku heret kau sambil nangis2 sebab ketakutan...nasib baik ayah aku datang ..bawak aku ngan kau sekali balik....tapi aku tak marah kau..aku faham..kau cuma ciptaan manusia..banyak kekurangan..

kau setia ngan aku sampai aku habis form 5....Then, aku masuk form 6..mestilah kau jugak yang aku bawak hari2 gi sekolah..
Sampailah aku ambik keputusan untuk keluar dari form 6 sebab  nak gi belajar kat BMI..

Sumpah aku sedih sangat bila terpaksa tinggalkan kau kat rumah...adik pon tak dapat jaga kau lagi sebab dia dah duk kat asrama...
ayah jarang pedulikan kau sebab dia lebih sayangkan kereta dan basikal tua dia yang antik tu...kesian kau...

Sekarang....



Sedih aku bila balik aku tengok kau dah dirantai dan berhabuk...takde siapa yang belai dan kilatkan kau lagi...
Bila aku bawak kau, kau dah macam merajuk ngan aku...ckit2 kau mati..ckit2 kau mati...aku pun cam dah lupe camne nak handle kau sampai nak brek pun aku tekan kat kaki bukan kat tangan...kita dah semakin renggang kan...

Aku tetap sayangkan kau lagi...dah banyak kenangan manis kita bersama..Aku nak sangat bawak kau....tapi kau tau kan...jalan kat KL sibuk sangat...kau pun tau kan aku ni seorang yang penakut....=_="


p/s: I LOVE SKUTER  n__n



Friday, 7 October 2011

Cinta dan Persahabatan



Antara Cinta dengan Persahabatan....
Boleh tak kita bayangkan Persahabatan tanpa Cinta???
 Hmmm...Persahabatan dan Cinta adalah teman terbaik sebabnya, mana ada Cinta, di situ ada Persahabatan. Dan dimana ada Persahabatan, Cinta selalu tersenyum ceria dan tidak pernah meninggalkan Persahabatan.

Pada suatu hari, Persahabatan mula fikir yang Cinta telah membuat dirinya tidak mendapat perhatian lagi kerana Persahabatan anggap Cinta lebih menarik daripada dirinya.
 Hhem mm mm? Seandainya tidak ada Cinta, mungkin aku akan menjadi lebih hot,, lagi ramai orang akan tertarik ngan aku.? fikir si Persahabatan. Sejak hari itu, Persahabatan memusuhi Cinta.. Ketika Cinta bermain bersama Persahabatan seperti selalu, Persahabatan akan menjauhkan diri. Apabila Cinta bertanya kenapa ,Persahabatan menjauhi dirinya, Persahabatan hanya memalingkan wajahnya dan beredar pergi meninggalkan Cinta.

 Cinta pun sedih dan tidak sanggup menahan air matanya lalu menangis. Kesedihan hanya dapat termangu memandang Cinta yang kehilangan teman baiknya. Beberapa hari tanpa Cinta, Persahabatan mulai berkawan baik dengan Kecewa, Putus asa, Kemarahan dan Kebencian. Persahabatan mula kehilangan sifat manisnya dan orang-orang mula benci Persahabatan. Persahabatan mula dijauhi dan tidak lagi disukai.Walaupun Persahabatan cantik, tetapi sifatnya telah memuakkan.Persahabatan sedar yang dirinya tidak lagi disukai lantaran banyak orang yang menjauhinya.

Persahabatan mula menyesali keadaannya, dan saat itulah Kesedihan melihat Persahabatan, dan menyampaikan kepada Cinta bahwa Persahabatan sedang berduka.

 Dengan segera Cinta berlari dan menghampiri Persahabatan. Saat Persahabatan melihat Cinta menghampiri dirinya, dengan air mata yang berlinang Persahabatan pun meluahkan seribu penyesalannya meninggalkan Cinta.

 Dipendekkan cerita, Persahabatan dan Cinta kembali menjadi teman baik. Persahabatan kembali kepada peribadi yang menyenangkan dan Cinta pun kembali tersenyum ceria. Semua orang melihat kembali kedua teman baik itu sebagai berkat dan anugerah dalam kehidupan.



 


Moral:
Mampukah Persahabatan tanpa Cinta?
Mampukah Cinta tanpa Persahabatan?
Selalunya ramai orang akan cuba pisahkan Persahabatan dan Cinta sebab mereka fikir "?Kalau Persahabatan dah bercampur dengan Cinta, mesti rumit!". Terutama bagi mereka yang menjalin persahabatan antara seorang lelaki dan wanita.

 Persahabatan merupakan bentuk hubungan yang indah antara manusia, di mana Cinta hadir untuk memberikan senyumnya dan mewarnai Persahabatan. Tanpa Cinta, Persahabatan mungkin akan diisi dengan Kecewa, Benci, Marah dan berbagai hal yang membuat Persahabatan tidak lagi indah. Berhentilah membuat batas antara Cinta dan Persahabatan, biarkan mereka tetap menjadi Teman baik. Yang harus diluruskan adalah Cinta bukanlah perosak Persahabatan, Cinta memperindah persahabatan anda.

Thursday, 6 October 2011

Kerana Ukhwah Itu Indah



Buat sahabatku....

Kerana ILMU kita bertemu,

Kerana PERKENALAN ukhwah terjalin,

kerana CITA2 kita bersama,

Dan kerana satu ikatan LILLAH ia akan berkekalan & diredhai :)


Perkenalan kita tidak dijangka....hehe..
Walaupun kami banyak perbezaan.....
Kadang-kadang bagai langit dan bumi...
Orang lain tak perlu tau apa yang kami rasa...
Cukuplah Allah saja yang tahu betapa ikhlasnya ikatan persahabatan ini...


Sahabat yang setia bagai pewangi yang mengharumkan...
Sahabat sejati menjadi pendorong impian...
Sahabat berhati mulia membawa kita ke jalan Allah... :)



Semoga persahabatan kita akan kekal sampai bila2.....




Yang benar,
Your baby.....hehe :P

Tuesday, 4 October 2011

Mentari Di Sebalik Broga

Salam....:)

Hari ni nak story pasal pengalaman mendaki ke puncak Bukit Broga 2 hari lepas...hihi...ayat dah macam mendaki ke puncak Kinabalu....padahal Broga je pun..Tapi tak kira lah Broga ke Kinabalu ke...tujuan tetap sama...nak tengok keindahan alam ciptaan Allah dan mendapat kepuasan mendaki tapi pada masa yang sama dapat mempelajari sesuatu..Bukan ketinggian gunung yg mnjadi ukuran, tapi apa kita cari dan dpt untk manfaat diri serta org lain...

Perjalanan bermula pada pukul 2.45 pagi dari BMI bersama dengan ahli2 kelab Carrier Guidance dan Ikatan Study Islam(ISI)...Kami sampai sana dalam pukul 4.00 pagi cam tu.. Untuk pengetahuan, tempat starting point nak panjat broga hill ni adalah dekat dalam ladang kelapa sawit...aku tengok kiri kanan semua ladang..tak nampak pun mana Bukit Broga...maybe waktu tu gelap sangat kot...



Sesi taklimat sebelum mendaki....pastikan bawak lampu suluh,,sentiasa ngan group masing2 dan bla3X




Disebabkan mendaki dalam gelap,,perjalanan agak menakutkan aku...huhu..Memang agak penat, bermula dengan bukit2 yang landai, seterusnya tangga2 bukit dan pendakian beginner stage. Terus terang masa dalam perjalanan nak naik tu memang sangat penat ... Sampai satu tahap tu, walaupun energy masih ada, tapi jatung degup macam nak terpecah keluar,...=__="



Setelah bersusah payah (susah la sangat) selama lebih kurang 45 minit, akhirnya kami berjaya menawan puncak pertama broga hill. Dia ada lebih kurang 4 puncak rasanya dan jarak antara puncak-puncak ni tak ada la jauh sangat.




sila abaikan minah yang membajet comel kat depan tu..cuba tengok belakang..Wahhhh..dah nampak seluruh bandar...


Kat puncak yang terakhir ada sign board selamat datang yang menyambut setiap pendaki. Kalau sesiapa yang panjat broga hill, wajib ambil gambar dekat sign board nih untuk membuktikan korang memang betul-betul dah sampai ke puncak broga hill.





Yeahh!!!Bukti yang kami btol2 dah sampai XD



Subahanallah..Indah sungguh ciptaanMu


Di puncak itu..
Aku curi cebisan alam yang mampu tanganku gapai
Aku intai keindahan langit
Yang sempat mataku lirikkan
Lalu aku cuba sentuh cahaya matahari
Dan izinkan aku memuji
Wahai Sang Mentari
Sujudmu mengesakan Al-Wahid (Maha Esa)
Sinarmu memuji An-Nur (Maha Bercahaya)
Kehebatanmu bualan semesta..
Subahanallah....



Sepanjang pendakian, jalan pun tak terlalu curam....Perjalanan turun memang amat mencabar sebabkan bermula ni lah perasaan gayat tu akan timbul sebab kita tengok ke bawah.


Disarankan sangat-sangat untuk memakai kasut yang mempunyai grip kuat sebab kalau hujan kan, jalan sangat licin dan boleh membawa maut.,,,Akhirnya dalam kurang 1 jam kot.. kitorang dah berada di kaki bukit. Lutut dan peha memang exhausted sebab masa turun memang menghasilkan tekanan tanggungan berat badan yang tinggi terhadap kaki....acecehhh!! aku cakap dah macam geng kembara dah...hehe


Kenangan manis bersama...:)





p/s: Ya Rahim Ya Rahim Ya Rahim..

      Pegang hatiKU

      Biar AKU tunduk seperti Mentari-MU

     Biar AKU berserah seperti Bumi-MU

     Supaya aku taat seperti Malam dan Siang......Amin

     Ya ALLAH..

Saturday, 1 October 2011

Kenangan Indah



 zaman sekolah, tak kira masa sekolah rendah atau sekolah menengah merupakan zaman yang sungguh menyeronokkan kan....:)... Kalau teringat balik waktu tu, kadang-kadang ada gak rasa nak putar balik masa ...haha. Masa sekolah dulu nak cepat sangat keluar sekolah, tapi bila dah masuk University, rasa rindu pulak bila tengok gambar-gambar kenangan masa di sekolah dulu..

Tiba-tiba aku teringat cerita kelakar plus memalukan aku masa sekolah dulu tapi rase indah untuk dikenang....
Macam ni.....Pada suatu hari aku terkocoh-kocoh bangun tidow sebab dah lambat nak gi sekolah..Biasa kalu dah terlambt cam tu aku main tak gi terus je (ponteng)....Tapi entah kenapa aku rase tersangat rajin nak gi sekolah hari tu.."Alamak dah kul 7"!!...Dengan keadaan gelabah biawak giler aku mandi and bersiap2,, pakai kasut pun stoking entah ke mana,"ah peduli ape"!!!...

Lepas cium tangan ma, Aku start motor then, pecut dengan kadar sepantas yang mungkin..pehhh!!!cam minah rempit je.tapi ngan skuter kaler pink..:P..

Sampai je kat sekolah aku nampak kawan aku Aman ngan Shafiz masih ada kat garaj..Fuhh!!nsib baik ade teman..Terus aku cabut kunci motor dan ikut diorang jalan nak gi kelas...entah kenapa aku rasa cam ade yang tak kena je...mase tu ade la 2 orang budak form 4,kat situ...diorang asyik pandang aku je sambil senyum2.....Elehhh..nak mencapak la tuu..sorry dik..wa ta layan budk form 4.!!.*Perasan bagus je kan*

Mase lalu ikut kantin tiba2 aku teraba kepala aku..terasa cam ade sesuatu...eh!!! gilerrrr..aku lupe nak tanggalkan helmet!! Makkkk!!!malunya..cepat2 aku tanggalkan dan letakkan balik kat motor..Bayangkan sepanjang jalan dah aku jalan pakai helmet kat kepala kau paham tak!!!!....kemudian ade la suara2 sumbang kedengaran...nak pakai helmet sampai ke kelas ke kak??helmet mahal la tu...Arai punya barang kowt!! cisss!!..kutuk la..kutuk laaa...kutukkkkkk sampai puas...rasa cam nak nangis je waktu tu..dah la dah lambat nak gi kelas...
Muka aku dah blushing giler tahap gaban..Aman ngan Shafiz tak henti2 gelakkan aku...Hah!!teroskannn..teroskannn gelakkk...Tak guna punya kawan.."cikit pon korang tak bagitau aku kan"...Diorang cakap entah knapa diorang pun tak perasan yang aku tak tanggalkan helmet.....
T__T hurmmmm...malunya...

Sepanjang kelas aku moody...entah mungkin disebabkan insiden yang memalukan tu and faktor aku yang tersangat selekeh hari tu dengan baju yang tak bergosok and tak pakai stoking..Nasib baik aku pakai baju putih bukan baju purple....so tak la tercalar imej sebagai Pembimbing Rakan Sebaya :P...Aman dan Shafiz langsung tak ceritakan insiden tu kat classmates yang lain...sebab diorang tengok muka aku dah macam nak makan orang..So diorang simpan je...hehe..

nah tempek sikit gambar waktu sekolah
2 orang yang pakai baju kaler ijau tu Aman dan Shafiz...Skema kan!!!!
disebabkan aku tak tegur langsung diorang kat kelas hari tu..diorang pun perli.."alah..relaks laa.kitorang tak citer kat orang lain pun dah kira OK pe..."..=_="..yew laa...tenkiu yer kawan!!!


Yang ni pulak minah yang lupa nak tanggalkan helmet tu..tapi time ni pakai baju purple.. so behavenya agak terjaga..:P..hipokrit kan!!! .




p/s:ehemm..sebenarnya banyak lagi kenangan terindah waktu sekolah...tapi kalau nak citer semua 10 entry pun tak abis..hehe..that's all...:)