Sunday, 29 September 2013

Blog FYP kot!!


Currently running my final year project's blog..
arhhhh...senior year nokkksss!!!
dah last sem dah pun..
rasa cam nak genyeh mata lelaju..
Time running fast  T________T


walaupun tgh hadap macam2 cabaran untuk siapkan project as soon as possible..
semoga Iman dan sabar sentiasa peneman setia..









go Azizah!! Go!!!
Fightinggggg for your final year!!

Sick in Smile







I look pale...but i'm OK..
I'm OK

Monday, 23 September 2013

cinta-Mu

memory Broga' March 2013


Walau mendaki tanpa henti..
kadang tersungkur jua di tengah jalan..
Langkahku semakin berat..
makin tertinggal ke belakang..
lalu "wahai Maha Pengasih dan Maha Penyayang,
bimbinglah aku agar tak jauh tersesat,
penuhkan hatiku dengan kalimah-Mu agar aku tak lagi menangis kelemasan..
bantu aku dalam menjaga imanku agar hidupku kembali dalam sinaran cahaya-Mu..
sungguh,
aku hanyalah hambamu yang hina..
tak layak mendapat payungan cinta-Mu..
namun,
Tunjukkanlah aku jalan yang benar ya Allah..
iaitu jalan orang2 yang Engkau redhai dan sayangi..

Wednesday, 18 September 2013

Lesu



hidup...
tak tahu apa mahu..
dan selalunya kita tak tentu arah dalam membuat keputusan,
Kita sering punya rasa berbelah bahagi..
Itulah kita..
Rasa serba tak kena..
Tak menjadi diri kita yang sebenar..
Gundah dan lagak kita kadang tak kena pada tempatnya..

Buat tatapan hati yang lesu,
Kita adalah hambaNya yang sentiasa salah..

Thursday, 12 September 2013

Qaisy dan Laila


“dan Kau ambil Laila daripadaku.. 
Hanya untuk mendekatkan aku pada-Mu.. 
Supaya dapat aku sedari betapa kasih-Mu adalah lebih besar dari segala-galanya.. 
Kau jadikan cinta kami sementara 
Supaya dapat aku fahami hanya cinta-Mu yang kekal abadi.” 

- Qaisy