Wednesday, 21 August 2013

Si Gelabah



salam..
no matter what happen, please don't be so nervous like you will be killed!"
ha ah..but sometimes it's ok to feel nervous.. :P
pesanan utk org yg suka gelabah ayam cam aku ni..

beberapa hari lepas sbelum acik balik selangor,
keluar jalan jap ngan dia, shopping sikit..
bukan main hepi lagi jalan sambil gelak2 duk bercerita =3
tiba part nak balik,
tetibe acik tercengang sambil start enjin kereta..
"diknor..bakpe kete x idup ni?"
"hah?? kidding?"
cuba lagi...
senyap sunyi lagi enjin...
banyak kali jgak acik cuba start, tetap tak jadi apa..
"alamak!! camne nk balik ni"
Aku dh gelabah dah time tu..
"hbis tu nk buat apa?"
"call ayoh laaa"
"ishhh..xsoh wak gila bleh x!!
" hmmm..btol jgak..
kalau call ayoh pun bukannnya bleh settle..
paling tak pun, dia membebel..
tak pun dia suh call mekanik yang berdekatan..
sama jer T__T..
Ayoh takkan tolong walaupun yang rosak tu kereta dia =..="
that's my dad la..
layanan kepada anak lelaki or anak perempuan sama jer..
sume dia suh pandai2 hidup berdikari..

"Haaa..Abg.Sul!!!
tetibe acik sebut abg kesayangan aku tu..
errkk..buat apa?
abg sul kat puchong kot.. macamlah dia bleh berlari datang sini (-..-)

"ishhh..diam lahh!!!
"ok fine!!! I'm surrender..
then, acik terus call abg sul..
"diknor, buka bonet depan..
hah?? OK2!!!
Tanpa berlengah terus aku buka bonet depan..
enjin dan wayar berselirat kat depan mata..
hah sudah...apa aku nak buat ni?
Rasa macam tak guna jer..
Fast and Fourious 1 sampai part 6 tak penah miss..
setiap kali balik rumah abg, mesti duk lepak kat bengkel dia..
kan dah terserlah bimbo aku kat situ..

"apa?''
"wayar enjin?"
"diknor, tengok wayar enjin"
errkkk..mana satu ni..
melilau mata aku duk cari wayar enjin..
"haaaaa..yang nihhhh"
huiiii..patutlaa.. wayar ni longgar..
terus aku ketatkan..
Ok!! cuba acik start"
then,
tadaaa..skali start jer nokksss!!
terus kereta hidup balik..

seee!! Takyah call ayoh pun kan?!!
settle your own problem as you can laaa..
ntah kenapa aku nampak muka menganjim kat situ..
haha hambikkk!! kan dah tak pasal2 dapat satu nilai murni..
pengajaran yaaa Nor Azizah..
Lain kali jangan nak gelabah tak tentu pasal..
cool bebeh!! cooolllll



p/s: tetibe Jemah rasa hensem cam Letty dlm fast and fourious plak!!haha =_="

Sunday, 18 August 2013

The Wedding



urusan jodoh..
pertemuan..
semua tu kerja Allah..
walaupun kadangkala hakikat tu susah untuk diterima..
tapi kita manusia hanya mampu merancang..
Allah berikan apa yang terbaik untuk hambanya.. :-)



mabrukkkk kak milah dan abg.syamsul..
barakallahulakuma  :-)



happynya mereka








iklan!! hahahaaaa



acik gedik nak tepung tawar jugak



pengantin lelaki sila ke tepi!!! bhahaha



kak milah comey giler hari tuu n_________n



kawan baik sejak kecil..
sorang baru kawin, sorang lagi dah beranak dua..hewhew




ehh eyhhhh




haikkkk..ewahhhh




kaa mehaaa mehaaaa... lol P




selamat pengantin baru buat kak Lah dan abg syamsul..barakallahulakuma..
semoga berbahagia hingga ke anak cucu..
lepas ni dah tak leh dah nak membujang dengan kak milah ke sana ke mari..
cik abg dh ada utk teman :P


Friday, 16 August 2013

ADAM


1 Syawal..
pagi2 lagi dia dah buat drama..
tengah orang lain duk kelam kabut nak pergi sembahyang raya..
dia dah bermandikan satu jag besar air tea'O suam kat meja makan..
kemudian mungkin kerusi tu licin,
terjelepuk pulak dia kat bawah kerusi..
sekuat hati dia menangis..
makcik2, pakcik2, tokma, tokki,
even ummi dan abah dia pun semua gelakkan dia..
terus abah dia angkat dia bawak pergi tukar baju..
breakfast dah,
bergambar pun dah,
salam dengan tokki dan tokma pun dah..
nak ikut abah pergi sembahyang raya..
tengah turun tangga,
tergolek pulak kat tangga sampai bawah..
menangis lah lagi..
"Adam takyah ikutlah..Adam duk rumah!!!"

hahaha
alahai Adam (^,.^)




ni haa anak buah kesayangan jugak..
dah puas ajar dia sebut
"cikkkksuuuuu"
tapi still jugak jadi "Acuuuuuu"
lahaii anak nogori nih..
yelaa Adam!!
acu pun acu laa u___u"


p/s: senanya ciksu rindu Adam lah..huhuu T__T

Tuesday, 13 August 2013

You and Me



The sun on my face
The sand in my toes,
Makes any day a delight.
Hunting for seashells, and surfing the waves, makes everything seem alright.

Building a castle,
fit for a king,
makes all our dreams within reach.















Friend,
I love to see you smile,
It shows that you are happy,
Your head is held up high,
What a pleasant sight to see,
Let no one stand in your way,
Take the bull by the horns,
Take control of your life,
So that way you can always weather the storm...


with love,
Azizah,
10.54 p.m
130513

Monday, 12 August 2013

Cerita Tak Tercerita


Hari itu...
2 hari sebelum raya..
itulah kali pertama dan terakhir kami berbuka puasa bersama untuk tahun ni..
tahun2 akan datang belum tentu lagi..
Banyak cerita tak tercerita..
Kejap gelak..
Kejap ketawa berdekah-dekah..
Kejap sambung cerita balik..
"mung ingat dop time kita kena lempang ngan cikgu?"
"mung ar, time orang gi seminar mung gi tido lam surau"
"weyhhh" makwe mung gane citer? wekkk2!! :P haha
"Dop tau bende..zaman budok2 jer belake tuh" "Kiter besor doh kang!!"



kecoh, ribut bila jumpa.



japgi nak berbuka ni



tngk 2 org kat hujung tu (=..=)



sama2 suka datang lewat..
sama2 suka ponteng kelas..
sama2 tidur lam surau time sume orang pi seminar SPM..
sama2 kena lempang ngan cikgu..
sume bende bodoh2 buat sama2..
tapi time study, study jugak :P
and now she still the same CheNorShahila yang dulu..
yang becok, yang kecoh2..
takde apa pun yg berubah..


the best iftar that we ever had..


hope to see you again buddies..
I'll miss all of you..

Sunday, 4 August 2013

27 Ramadhan



Assalamualaikum...
Yaa..tau.. kesian blog aku ni..
sejak kerja dah jarang diupdate..
takpe, lepas ni aku akan relax 1 bulan kat rumah..
bleh laa rajinkan diri update selalu lepas ni..kih3 :P

Perkara yang terbawak sampai mimpi selama di Bangi,
sahur dengan ma,ayoh dah..
Baring guling2 dalam bilik sendiri dah..
solat subuh pun dah..
Alhamdulillah..
nikmat Allah yang tak terhingga rasanya..
Terima kasih Allah..

Semalam plan nak ajak ma, ayoh, n abg man pi Dataran Shahbandar..
Shopping kat bazar sana then, berbuka kat Taman terus..
ala2 picnic gittewwww..
Tapi ayoh plak ada hal..
so, aku pi ngan abg man je..
tu pun nasib baik abg man tak keje..
beli cukup2 pastu balik berbuka kat rumah.

Tapi biasa laa..
aku ni kan suka berpoya2..
mana nak balik rumah terus..
pi jalan2 dulu, abg man plak layan je kerenah adik perempuan dia yg sorang ni..
nasiblaa ada adik macam aku ni an..haha
dekat pukul 7.00 bru kitorang balik rumah..


Dataran Shahbandar..siyes dah lama giler tak jejak kaki kat sini



hiksss..koinichiwwaaaaa..
ni plak Taman Warisan Pesisir Air kat Chinatown :P


kanak2 riang lagi kot..




please3!!! be the humble person ya Nor Azizah..
tolong jadi budak baik..
anak yang berguna buat ma dan ayoh..


teringat pesanan seseorang..
jangan banyak merungut..
sentiasa bersyukur dengan apa yang ada..
ada duit ke, takde duit ke, diam jer..
wat ilex wat chill dahhh.. :)

ok tu jer.. sekian..
blog updated ;)

Nor Azizah,
050813,
27 Ramadhan 1434H,
6.50 a.m