Tuesday, 12 June 2012

Mereka dan Kita

Hal Palestine..Hal Syria...
Hal Umat Islam..Hal kita..
Hari demi hari, satu demi satu kulihat tanah pejuang Islam dipijak2 dan ditinggalkan kudis bernanah oleh si Yahudi laknatullah..

Aku kagum tengok pemuda-pemudi kat sana..Begitu lantang melaungkan hak mereka..
Ditangan mereka cuma genggam sebiji batu tapi berani menentang kezaliman dan bersedia untuk mati bila2 masa sahaja..
Sebab dalam hidup mereka sentiasa ada 2 tujuan..Hidup Mulia or Mati Syahid..
Mungkin itulah salah 1 semangat yg mereka warisi daripada
Muhammad al-Fateh dan Salahuddin al-Ayubi pejuang Islam terdahulu..

Pemuda-pemudi negara kita brtuah lahir n hidup kat negara Islam yg membangun ni..erkkkk Islam ke???
Aku selalu tertanya2 betol ke Malaysia ni negara Islam??
Aku tengok hari demi hari Islam tu semakin hilang..semakin pudar..
Bukak je TV semua hiburan, aurat wanita..
Ada tu aku tengok iklan promot salah 1 IPTS duk tayang wanita yg nyanyi n mnari-nari yg pada mata aku agak kurang sopan..Pulak tu lagi iklan tuala wanita yg sangt annoying aku tengok.Duk tayang bontot modelnya,yg juga artis popular Lisa dotdotdot..Padahal model 2 Islam..1 Malaysia kot leh tengok bontot dia..
Cuba kau bgitau aku perlu ke semua tu utk promosikan produk????
Adoiiiii pening kepalo den...fenin2..Last2 den tutup TV, bukak U-Tube.,nasib baik wifi kt  umah ni laju..^..^
OK abaikan je pendapat aku yg x seberapa ni...

And about isu di Syria..
Sometime kita tengk banyk vedeo2 tntang kekejaman rejim al-aasad yg sangt extrime..
But we just look and feel sad..We say "ya Allah kesiaannya rakyat Syria kt sana..then we forget it!!
Like my friend say
"They will feel sad about it,
but then, after a several second,
Hei!!!!! it's euro time...!!!
see!!!"THEY SEE AND FORGET..."

 nOW what you can say about this vedeo, hemm????


video

Tepuk dada tanya Iman..
Kalau kita tak boleh do something utk mereka at least berdoa memohon kesejahteraan untuk saudara2 kita di sana..


Saturday, 9 June 2012

Meet my Childhood friends

Friendship isn't about,
Who you've known the longest,
It's about who came,
And never left your side,



 
 
with my kawan Selly n Tikah yg satu kelas dari skolh rndah smpai skolh mnengah...hahaha ohsem giler :D




Ma cakap aku ngn Tikah cam kembar mase kecik2 dulu..
tpi bila masuk skolah rendah kitorang mula berbeza..
Muka dh x sama, kulit dh x sama, tinggi dh x sama and behaviour pun x sama..
Dia kasar kot sampai aku selalu touching ngn dia..haha
But ganaz2 dia dalam hati ada taman...suka benor tulis poem...kui3 :D
hati dia lembut tau tau tau.. :-P






Pejam celik, pejam celik..rupanya dah lebih 10 tahun kita berkawan..hehe.
Semoga kekal bkawan sampai nyanyok...ehhh sampai anak cucu..Xnak nyanyokk :-P






Friday, 1 June 2012

When I'm Bored

Baru 2 minggu duk umah.. Tpi tahap kebosanan dah mncapai skala tinggi.
Tapi belum mencapai tahap bercakap sorang2 K...nehi nehiii...

dan camni lah hasilnya time bosan..

gambar kolam ikan tepi rumah pun aku ambik..pekejadahnya?? -.-



terdapat 2 ekor binatang tengh lepak kat bawah kereta



dan fixie arwah Tokki...erkk fixie??


ni jiran sebelah umah..Aiman nama dia..
tengok!! kan x pasal2 Aiman pun dh masuk dlm blog..haha



tergedik2 budak ni suh aku ambik gamba



si Abu yg brjalan dengn muka ego..



OK..tu jerr
Kalau boleh satu rumah aku nak ambik gambar...ahaha

bye :-P