Tuesday, 28 February 2012

Wordless Wednesday "Senyum"






Senyum manusia itu, hanya Tuhan yang tahu ertinya
Lately I face a lot of pressure...
Sometime I cry alone...
But I love to smile...... :)





Senyuman itu memang menzahirkan ceria,
namun utk kbanyakn waktu senyum itu cuma untuk menyembunyikan rahsia hati...



senyumlah
walaupn utk seketika :)


Saturday, 25 February 2012

24 Februarry



Happy birthday to me..


Happy Birthday to me....

I'm 17years old big girl now..yayyy
ok.
tipu...... :P

Huuhu...Umur da msuk 19 da skarang....tahun depan da 20..waahhhhh da tuaaaaa T_______T

When I was a child my family celebrate my birthday but not every year..
Seriously my family only celebrated my birthday when I was 12 and 18 year old..just twice during my life...
So the only thing I got on my birthday was a wishes and year older.but i dont mind..:)

Birthday kali ni...
Ingt nk sambut ngan Ummi Laila n my brothers...
But sangt2 busy ngn assignment  yg nk kna antar next week n group discussion..So x dpat nk blik umah..
But I got lots of birthday wish from beloved friends..thanks all of u.. :)

24 Februarry tu a.k.a semalam..

Before 12 malam..
Aku da dapt hadiah dari Kembar n SR cake dari kak Tirah..
Cpat btol dorang bagi hadiah..hehe..Then aku p bilik Kak Aina nk study Electric Circuit sama2..Konon je ajk aku study rupanya dorang nk bagi suprise..Shima ngn Kak Aina nyanyi2 sambil bwk kek utk aku.. Trkedu giler aku time 2..Habis muka n rmbut kna calit kek..Kitorang sangt2 bising smpai kena tgur supaya senyap!!!haha..sangt2 trharu..Thanks sangt2 kt dorang

Malam tu aku duk j kat bilik..Sambil study sambil tggu text dari someone..
Mane kwn baek aku nihhh????
X wish ape pon utk aku..Then aku bukk fb..xde jgak wish dari dia..
Esok g klas lgsung x nmpak batang hidung dia..langsung x text aku..Balik kls aku bkak lgi fb..pon xde wish dari dia...Hampa...rasa nk nangis T________T


Tgh aku duk on9 ntah apa2 tiba2 kuar gambar ni kt wall fb
!
!
!
!
V
Sangt2 trharu...lagi aku rse nk nangis....
Ema ckap dia nk jadi yg last wish utk aku...
SO k dear!!!I love U sooooooooooooo much!!
Bak kate Kak Aina aku sangt brtuah sbab ada kawn sebaek org kat dlm gambar tu..hehee



Malam tadi kitorang dinner same2..
Spnjang mkn 2 kitorang asyik gelak je smpai nk trcekik aku mkn..happy punya pasal..
Adeeee je lawak dorang...



Aku sayg minah ni sangt2...


Yerr!!!dia memg sengal..Nk buat suprise tp x jadi..hahaha..Comel betol




Simple cake but meaningfull..heeee

Ika yg Cantik, Baby yg Comel n Ema yg Jelita...
errrkkkkk?? poyo :P

Ehemmm..thanks banyk2 kt pasangn yg sweet ni..dorang memg comel :D..hehe




Aku xnak mengaku aku dah makin tua coz aku rasa aku still kanak2 riang lagi..
so aku akan lie lagik about my age kalau ade orang tanya..so tolong jangan tanye berapa umur aku sebab aku pasti akan menipu haha..



24 February tu aku sangt2 bahagia....
24 February tu aku banyak ketawa sebab aku rasa sangat disayangi....







Bye 18 year old..
welcome 19... :))))))

Sunday, 19 February 2012

Bila 4 beradik Berfoya-foya



Assalamualaikum...



Semalm tgh aku duk golek2 dpan TV(biasela ari mggu kan)..
Abg tnye nk kuar k x before balk BMI..haha jgn ditanya soaln sbegitu..of course la beta nak!!!

Actually kitorg xtau pn nk g mne..Aku gurau j ajk g Genting trus dia suh aku siap2!!
X sangka lak siyes...Then x psal2 kitorg smpai kt Genting...alaa dkat jer pon kn..hewheww




Ish3...ank sape la ni kn...jgn tnye knp saye suka posing...saye pn xtau ^,^



Abg Man tgh cntrol macho


Abg Eid pn nk posing..Org posing dia pn nk posing..jeles letewww



The big boss





Je t'aime, Je t'aime
Comme un fou, comme un soldat
Comme une star de cin¨¦ma
Je t'aime, je t'aime...(hahaha..amik feel nek sampan kt sungai Paris)



Kecik la Eiffel Tower ni...x real..haha


OMG!!!Anaconda


Ni ler pkwe aiii (sumph tipu) :P

haha..banyk btol aku tempek gamba...Nasib dorang la bawk org yg suka bgamba ni jln..

Oraittt!!!! 2 je...
X puas la jln coz ak kna balik BMI before pkul 11..klau x tidow luar...kui3
2 larrr..time2 cuti pnjang xtanak p...cuti da abis mula la trhegeh2 nk pi...baguihhhh2


Bye :) <3<3

Monday, 13 February 2012

Oh No!!!! K-Pop Cancer

Assalamualaikum <3<3


 Sedang aku taip entry di petang hari yg shahdu sambil dgr lagu Star nyanyian Kang Ming Hyuk!!!Gulp!!!
Ni sume romate aku punya pasal yang obses tak ketahuan hala dengan K-Pop dan citer Korea. Walaupun memg dari skolah rndah aku memg minat citer korea tpi sengaja aku tahap bersahaja konannya xyah nak gila K-Pop sangtla kan and xleh belah dengan K-Pop nampak macam semua laki tak serupa laki, tapi akhirnya akur...Siwon hensom bhaiiii  T_T

 Akur akan kenyataan di sekelumit hati,.. macam hati aku yg dah nak terjerumus ke lembah musik Pop Korea yang kebanyakkan lagu, dan tariannya memg Superb... Dan aku brjaga smpai lewat malm duk tengk citer Dream High...Ohsem x ohsemm...Jap lagi lingkupla sume assignment aku...



ehem2!!WOW  Lee Min Ho!! sambil bijik mata terbeliak nak tersembol keluar. macam ni la teruja nya lebih kurang...0_0


Padahal bukan WOW ape pun sangat...But Wow sebab tengok dorang hensem kemain. tapi, aku tak minat yang bajet2 cute ni.(kononnya)...Sbab pompuan dah r cute cute posing peace siap kenyit kenyit mata... Yang laki buat la serupa jantan sikit...


Believe or not skarang aku dah jadi peminat SuJu...Bonamana oh!!!!




Memang xleh blaa duk layan citer korea smpai lewat malm...=_="
 OK dengar citer, penyakit obses dengan musik n citer puaka ni agak susah nak di ubati.
Sekali suka K-Pop, terus akan gelumang ngan dunia muvie korea yg buat manusia sanggup beli  Harddisc 500GB kat Lowyat demi nak download banyak banyak muvie...Bukn aku plzz

Walaupun sambil taip entry ni ala2 sengal, realitinya aku tengah layan lagu Mr Simple(Super Junior)... suka tengok dorang menari. sungguh macho. T_T

 terima kasih sudi baca entry bodoh ni...^,^

Wednesday, 8 February 2012

Problems?? Nobody Perfect!!!


Assalamualaikum....


Da brape hari x update blog aitt!!
Ntah la mood aku ni swing2 je..
Macm2 masalah lately ni tmbah lagi dgn benda2 merepek yg ak baru nk balajr..
Erkkk..Electric Circuit 2 merepek ke??

Huhu..Kemonlahhhh kau kan nak jadi engineer...
Terima je laaaa dgn redha K..Nak tak nak kau kena like Electronic Circuit...
Kau kena like madam yg mngajar tuh!!! Kau kena like!!!!!=_="

 Benda2 camnilah yg mnyerabutkan kepala otak aku skarang... Blum agi problem yg lain...
Kenapalahh hidup ni banyak sangat masalah??? Kan bagus kalau bolh balik zaman kanak2 dulu...
X payah pikir banyak.. Balik skolah sambil kayuh bsikal just pikir ma mask ap je kt umh...
Nak pikir masalah homework or math yg x dapat di solvekan?? haha kim salam.:P
Lepas makn kuar main..x pon main soccer ngn abg2 n adik aku..pas2 asik ak je yg dpat sumbat gol..senang rite???
OK fine...2 citer zaman kanak2..Now dah besar pnjang.banyak btol benda yg nak kena fikir...>.<

Ni la hidup...
Ada hari kita suka..Ada hari kita sedih..
But aku tau..Aku kena ingat..
Aku still ada ma ayah...
Aku still ada abg yg slalu ambil berat n jaga aku..
Aku still ada kakak yg slalu bagi support kat aku..
Aku still ada adik yg slalu share masalh or whatever ngn aku..
Aku tetap ada kawan2 yg saygkan aku wlaupun x sberapa...
Aku tetap kena appreciate diorang...

Dan aku mesti ingat.. Allah x prnah tidur..Aku sbagai hambaNya harus slalu mengingati & mengadu kpdaNya..
Kerana daripaNya aku datang dan kepadaNyalah aku kembali..
Dan kerana setiap dugaan yg datang tu adalah cara utk aku mengingatiNya..Subahanallah.


Ma aku cakp Klau xnak dilambung ombak jgn berumah di tepi pantai...erkk???
But at least..takut nak buat rumah.. Tapi still kita boleh main2 kat tepi pantai kn??
(got what i mean?)..if u dare to take risk..at least..u dapat something even you xdapat everything..

Ma aku cakap tak semua benda yg kita harapkan akan btul2 jadi kenyataan...
jadi jgn terlalu mengharap or memasang angan setinggi langit jika kita x mampu nk mggapai....

Sometimes..We failed..but be positive,,dont be sad,dont give up. face everything with smile..
open your heart..when you are ready to cry..mean that u are ready to smile again.
Yeaaaaahh Smileeeeeeeee walau hati brdarah skalipun :)))))





 --Do U got it???? I told you before.. life not that easy..not that hard..just smile and smile.. Bubyeee

Saturday, 4 February 2012

Ukhwah Begin Here



Assalamualaikum...


Gambar bile ni erk??haha ;P Sedar x sedar dh lme jadi kenangn..Sedetik bersama seabad terasa..That's right guys :)

Firman Allah s.w.t : “Sesungguhnya mukmin itu bersaudara” (al-Hujuraat: 10)
So,Dari firman ini telah jelas bahawa setiap kita muslim itu adalah bersaudara.



Uhibbuki fillah..
Aku harap ukhwah ini hingga ke jannah hendaknya
Di jalan Allah
Persahabatan ini bukan milikku dan bukan jua milikmu
Persahabatan ini adalah perancangan daripada Allah yang mengetahui segala rahsia
Kerana DIA lah kita semua saling mengenali
dan kerana DIA jua telah menetapkan ukhwah itu Pasti terukir 1001 kenangan dan kasih sayang
Semuanya kerana Allah
Sungguh Bukan kerana selain daripadaNya.. :)

Actually rabu lepas semua sahabat2 facee yg trlibat ngn MSR 2012 trmasuk aku berkumpul semula utk mghadiri dinner sama2..wink2 XD Jamuan nasi arab yg simple but I like...Alhamdulillah..

Hemmm..rsenye ni la gamba last kitorang ngn Madam Fazlin..Lepas ni dia da nk pindah k IPT lain...
Oleh disebabkan dinner ni bertemakan arab,so gugirls sume pakai jubah..hehe..so sweet


Ustaz Kamal yg bayk brjasa n brsabar dgn karenah kami sewaktu training..


Captain Zainin yg banyk memberikan kata2 peransang n nasihat sewaktu training & MSR..
I'm still keep in mind what he said to me.."kita semua msh belajar lagi nie, smpai liang lahat baru terhenti,lps tu malaikat plk kira check markah kita disisi Allah...moga kita terus dpt rahmatNya utk berjuang sebagai mukmin sejati bersama2..insyaAllah...I'm proud of u good girl..!

 Thanks a lot Captain...:)



With my BFF...Ema ckap ni first time dia pkai jubah hitam..haha BTW U look so beautiful dear..



Last word..
Terima Kasih banyk2 kat sume Trainer yang mendidik , 
dan juga kawan2,vAllah yang menemukan kita semua...... Semoga jumpa di lain masa & lain suasana........



Bubyeeee :)