Saturday, 14 July 2012

Budak Bertuah

Assalamualaikum...


Nothing interested story..
Just want to say Happy Saturday..
Bangun pagi tdi dlm keaadaan mamai a.k.a rabun2 ayam..(erkk ada ke rabun2 ayam?)
Kuterlihat seorang budak lelaki berkulit gelap(OK "tanned")
Berambut persis mawi sedang duduk bersila mengadap PS2 dgn begitu khusyuk dan tawadduk sekali..
Ntah anak sapa yg tersesat umah den ni..
Pi pandang betol2 dpan muka..
Laaaa..adik aku rupanya..Bru perasan rmbut dia dah mngalami transformer..
Tpi hri ni dh sabtu..Bila masa pulak dia balik??
SAH!!!monteng lagi la ni ini budak..Betuah betoiii


 
Ni dia budak betuah..Dh makin gelap dah aku tengk smpai x knal dh adik sndri..
Ni Local mari tau...Bukan import punya yg macam kt stesen minyak tuhh..ekekekehh =P


K bye

Wednesday, 11 July 2012

Crazy Life but Beautiful

Assalamualaikum... Aku bosan ni...(-_-)

Tadi aku godek2 mesej2 lama kt fb..Rupanya sangt bnyk mesej yg aku x balas..
Ada jgak macam banyak soalan2 lazim aku terima seperti "Abu tu jantan ke betina?"
"Adakah Johan rajalawak tu sememangnya memang Mak Jemah??"
"Bunga taik ayam tu kau rasa ada bau ke X??"
dan yang paling glemer.. "Yang mana dulu, Ayam ke telur??"(-_-)..
Akhirnya aku buat keputusan utk tak jawab soklan2 ni sbb sume ni tipuuuuuuuuu je =P ngehehh..

Soaln yg dorang tnye xderlah hebak mana.."duk kt mana?" "umur brapa?"
"cam pnah nmpak tp kat mana ya?" haaa...bnyak jgak yg psal blog..
"Acane nak buat kopak-kopak bunga ros yg turun cam hujan tuh???"
hehe..suka soklan ni..ti aku explain ya kakak sayg :D

Aku rase nak story je malam ni..
So kalau bagi yang time skolah dulu buku NILAM dy penuh dengan sinopsis cerita2, sampai tulih kat kulit buku semata-mata nak dapat anugerah emas NILAM, baca lah entry ni sambil tunjuk muka teruja OK(nada paksa)

Sebenarnya aku ni anak yang rajin lagi solehah...wakakaka( Kau pikir ni lawak ke?)
"erkkk..tetibe teringat aku ni bnyak lagi dosa..x jadilah nak menipu. OK kembali jujur =P
Dulu keluarga aku sering kaitkan aku dengan perangai perfectionist dan berlagak..
Aku bangun awal gila kalau hari sekolah,. pastu aku akan kemas bilik, katil aku punyalah tegang takyah cerita. Sampai kalau baling si Abu pon, sure2 beliau terlantun balik ke tempat duduk asal beliau.
Pastu aku akan pastikan katil aku takda sapa2 yang duduk sebab nanti tak tegang. Aku ingat lagi, adik aku duduk kat katil aku pastu aku naik hantu mengamok tak tentu pasal sampai jiran sebelah pon dengar suara aku..
Sebab apa bangun awal??
Sebab aku paling tak suka dengan perasaan bangun lewat..Mood aku terganggu..
So finally aku tak gi skolah..Bagi aku dah alang2 bangun lewat kan bek takyah gi terus..
Takyah ngadap cikgu disiplin kat depan pagar skolah and imej kau pun terjaga..kui3
Pulak 2 baju aku langsung xleh kedut2..
Percaya X aku habiskan masa sampai setengah jam untk menggosok sepasang baju kurung skolah??
Pulak tu dah hampir2 nak btolak pi skolah pon kalu tudung aku ada kedut2 lagi sanggup aku pi bukak n gosok balik..haaaa..betapa menyampah dan perfectionistnya perangai aku dulu.. (-_-)

 
Skarang dah lain K..
Rasanya aku lagi suka aku yang sekarang sebab aku boleh accept being defeated. Yelah, skang ni aku lagi relax..cool der cooollll..tak pentingkan sangat ego..dan yang penting skang aku senang redha dengan ketentuan Allah..Dulu sebetulnya aku tak camni, kalau apa yang aku nak tak dapat, aku akan pertikaikan dan revenge supaya aku akan dapat...ish ish melampauii betul rase cam nak kena lempang lelaju..

Tuh laa citer pasal si perfectionista..Blum lagi kisah tingkah laku sebagai adik..
Dulu aku cukup heran dan tak paham bila kena kuti-kuti ngn Kak Long sewaktu aku conteng cermin dlm bilik pakai lipstik dia yg berjenama Shiseido lepas dah takder tempat nak conteng kat muka..

 
Skarang baru aku tau kenapa Kak Long begitu beremosi dan bertindak sebegitu egresif sewaktu dia ganyang pipi aku semata2 kerana mende lembik kaler merah tuh..
Benda kecik sebesar ibu jari yang aku pegang tuh harga dia RM75 kau tau??
Ni baru jenama Estee Lauder..
Kau bayangkanlah Yg jenama Shiseido yg aku tenyeh kat cermin tu pulak harga dia brapa!!!
Memg patut pun Kak Long aku naik hantu...
Tulaaa..saper suruh pakai yg high2 maintanance camni..
Pakai jenama Safi dahlaa..
Safi..Suci dan Murni...ngahahaha :P
Lagi senang takyah pakai mekap..
jimat masa duit pun tak melayang..
Aku memang leh tekanan tengok org spendkan duit RM100 semata-mata untuk sebiji lipstik..
Maybe sebab aku ni kedekot?? kot laa :-D 

Ntah apa lagi yang aku nak tulis nih..kih3
Kadang-kadang aku terasa macam diri nih makin matang..(hahaha kau sedang melawak ke Nor Azizah?)
tapi kadang-kadang..terasa macam diri nih makin tak betol pon ada gak..(-_-)
Kadang-kadang aku terasa macam diri nih boleh buat sesuatu perkara yang boleh memuaskan diri dan hati sendiri,
tapi pada hakikatnya..semua keputusan tidak akan sampai bila2 dapat memuaskan hati orang lain..
Kadang-kadang aku terasa macam aku boleh jerr buat sesuatu tuh seorang diri, tanpa minta pertolongan orang lain..
tapi..
pada hakikatnya, aku mana berdaya kan..(banyak betol kadang2)..

Just bersyukur jelaaa dengan apa yang Allah beri dalam hidup ni..
Kalau ada benda yang Allah tarik maybe ada hikmah..
Maybe Allah nak gantikan dengan yang lebih baik..
Kalau ada yang Allah beri..Tu tanda Allah sayang...
Kalau Allah uji..Tu tanda Allah ingat kiter..
Supaya kiter ingat Dia balik dan berusaha untuk mendekati-Nya.. :-)

Dah kot..Tu jer aku nak citer..
Takder laa crazy sangt life aku ni..Just kelam kabut ade laa..hehe..
K, bye..Selamat jalan Romeo ^,.^
.