Saturday, 7 March 2015

Random on Saturday


Pagi tadi bangun tido dengan mimpi2 yang masih tersisa.
Kugagahkan diri ke dewan peperiksaan di Sekolah Teknik untuk jawab MUET!!
emmm..padan muka.
sapa suruh tak hadir ke muet tahun lepas..Duit burn macam tu jer.
Fikiran tengah serabut konon..puihhh
K..past is past..hahaha

Alhamdulillah dapat jawab dengan tenang.
Terima kasih ya Allah kerana mempermudahkan.


~dengan redha & izin Allah,melalui restu ibu ayah..
aku akan tetap sambung degree.doakan aku

Wednesday, 4 March 2015

Setapak ke Sewing Studio Impian

Setapak demi setapak semangatku kuat untuk terus melangkah..
Rela kutinggalkan dulu warkah jiwang2 dan kisah2 cinta..aherherher (jangan muntah plishhhh)
Now tengah gigih menabung untuk masa depan dan memiliki studio sendiri..
Tapak dah ada..cuma duit jer tak cukup untuk ubah suai..sobss sobss T______T

Ever since aku tengok Hillary Duff punya sewing studio, rasa macam deserve respect jgak a respectable space untuk berkarya.Ye lah..ingat senang ke nak buat dress.
Dari selembar kain nak jadikan baju ikut design itu ini memang a strenuous process. so perlukan lot of love gittewwww tau!
So the right space with the right feel itu al-sangatlah al-penting..trololool

Lepas tu aku ngada-ngadalah sikit google idea kat Martha Stewart idea..Rasa macam time skolah dulu balik..Dulu minat sangat tengok Martha Stewar show tiap kali hujung minggu..
haha rinduuuu

here an awesome Martha Stewart.
She can cook, she can bake, she can sew, and create a lot of creative work.
That's why I like her..ahkehkeh


Ni memang awesome. Baru la nampak pro sikit.
Baru la ada anak raja yang nak tempah baju dengan kaww..haaaa tak gittew(muka mintak lempang)

ni memang cukup rasa dgn cita rasa aku. dapat the view of the ocean, the trees. Very spacious. Work tables yang amazing- ada island ( yg depan sekali is an island), ada U table kat bucu depan sana. Barang-barang semua boleh simpan and hide from view dalam kabinet. Finishing warna putih yang bagus untuk pencahayaan and ultimately for photoshooting. aiyyaiiyaiii

What I like most about this room is everything is hidden inside those awesome built-ins! 
Aku suka sebenarnya everything not in sight macam ni- bila nak pakai baru keluarkan.
Nak cari apa-apa pun senang sebab tersusun.
Baru betul sewing room impian ni pasal nak belanjanya pun bajet impian jugakkkkk...hahaha

Yeahhh..this is tooo cute to handle.
Tp tak sesuai untuk manusia yang clumsy macam aku 8D

haaaaa..ni sangat sesuai.
cukup semua..nak lumba lari pun boleh kat dalam ni.
Clean & clear..

~Happy decorating Nor Azizah!!!!!