Thursday, 31 December 2015

2016 (Aku Nak Jadi Ikan Hidup)


"kadang aku harap aku boleh jadi macam air sungai..
just go with the flow.
Tapi ikan mati jer yang go with the flow.
ikan hidup akan terus bertahan melawan arus. jadi life ni ada choices yang kita pilih.

kalau go with the flow, apa beza dengan ikan mati?


~sayonara 2015

Saturday, 26 December 2015

DECEMBER BLUES



Hampir 9 bulan aku tak menulis apa2 kat sini.
kadang tertanya2 wujud lagi ke blog aku ni?
Terlalu banyak cerita yang tak mampu nak diceritakan...


AZIZAH
26 December 2015

Saturday, 7 March 2015

Random on Saturday


Pagi tadi bangun tido dengan mimpi2 yang masih tersisa.
Kugagahkan diri ke dewan peperiksaan di Sekolah Teknik untuk jawab MUET!!
emmm..padan muka.
sapa suruh tak hadir ke muet tahun lepas..Duit burn macam tu jer.
Fikiran tengah serabut konon..puihhh
K..past is past..hahaha

Alhamdulillah dapat jawab dengan tenang.
Terima kasih ya Allah kerana mempermudahkan.


~dengan redha & izin Allah,melalui restu ibu ayah..
aku akan tetap sambung degree.doakan aku

Wednesday, 4 March 2015

Setapak ke Sewing Studio Impian

Setapak demi setapak semangatku kuat untuk terus melangkah..
Rela kutinggalkan dulu warkah jiwang2 dan kisah2 cinta..aherherher (jangan muntah plishhhh)
Now tengah gigih menabung untuk masa depan dan memiliki studio sendiri..
Tapak dah ada..cuma duit jer tak cukup untuk ubah suai..sobss sobss T______T

Ever since aku tengok Hillary Duff punya sewing studio, rasa macam deserve respect jgak a respectable space untuk berkarya.Ye lah..ingat senang ke nak buat dress.
Dari selembar kain nak jadikan baju ikut design itu ini memang a strenuous process. so perlukan lot of love gittewwww tau!
So the right space with the right feel itu al-sangatlah al-penting..trololool

Lepas tu aku ngada-ngadalah sikit google idea kat Martha Stewart idea..Rasa macam time skolah dulu balik..Dulu minat sangat tengok Martha Stewar show tiap kali hujung minggu..
haha rinduuuu

here an awesome Martha Stewart.
She can cook, she can bake, she can sew, and create a lot of creative work.
That's why I like her..ahkehkeh


Ni memang awesome. Baru la nampak pro sikit.
Baru la ada anak raja yang nak tempah baju dengan kaww..haaaa tak gittew(muka mintak lempang)

ni memang cukup rasa dgn cita rasa aku. dapat the view of the ocean, the trees. Very spacious. Work tables yang amazing- ada island ( yg depan sekali is an island), ada U table kat bucu depan sana. Barang-barang semua boleh simpan and hide from view dalam kabinet. Finishing warna putih yang bagus untuk pencahayaan and ultimately for photoshooting. aiyyaiiyaiii

What I like most about this room is everything is hidden inside those awesome built-ins! 
Aku suka sebenarnya everything not in sight macam ni- bila nak pakai baru keluarkan.
Nak cari apa-apa pun senang sebab tersusun.
Baru betul sewing room impian ni pasal nak belanjanya pun bajet impian jugakkkkk...hahaha

Yeahhh..this is tooo cute to handle.
Tp tak sesuai untuk manusia yang clumsy macam aku 8D

haaaaa..ni sangat sesuai.
cukup semua..nak lumba lari pun boleh kat dalam ni.
Clean & clear..

~Happy decorating Nor Azizah!!!!!

Thursday, 26 February 2015

Cold



Pening nak buat keputusan.
Nak berhenti keje ke idok, nak berhenti ke idok..
Stay Terengganu or back to kl again
kat sini aku sunyi.
jiwa rasa kosong..sepi.lolololoo
Serba salah..serba tak kena.
tapi aku mulai sayang mereka.

Aku suka kerja aku.
Aku suka apa yang aku buat.
Gaji tak seberapa..


tak kesah.
masih cukup dengan apa yang ada..


Nor Ajieeeejahhhhh..buat lah keputusan yang bijak..
bijakkkkk bijak..ehkehkehkeh



~teringat kat someone, yg slalu cakap
"aku tak suka hampakan orang..nanti semua benda yg aku buat mesti tak kena. sometimes kita kena jugak jaga hati orang..then, Allah jaga hati kita" xpaaaa :'D

Wednesday, 25 February 2015

Nilai Maaf di Hujung Jari



Tahukah anda?
nilai meminta maaf kini hanya di hujung jari?

"saya minta maaf"

then, message sent..

Tuesday, 24 February 2015

24 Febuary







today 24 Febuary come again..
nothing special about this day.
there's only the blank space on my soul.
I'm lying on my bed and while scrolling down my instagram on my phone,
I got sudden anxiousness thinking about my future..
Lets say ten years from now and you noticed that the puzzle pieces is still not correctly matched or found. INHALE...EXHALE...fuhhhhh

for this 22 years I've live..
obviously I've facing loads of ups and downs..
I've learn that not all wishes will come true...
I've learn that I need to walk away with a new ambition and forget one that I've dreaming off..
I've learn to put a side my feeling just to make a way for someone get their happiness..
and I learn that creatures will always let you down
and all you gotta do is just ignore all the bullshit and keep moving forward.
Sometimes I found that I'm at the scary place, scary world, and I often wanna escape reality..
Runn...and run away..
How I wish I can go back to the time when the only man in my life was my "ayoh"..
and my only best friend was my "ma"
and my friends is my sisters and my brothers..

As time flying by,
ya Allah..
Kau maha pengasih maha penyayang..
semoga pabila kubuka mata esok hari,
datangkanlah khabar gembira buatku..
sekurang-kurangnya khabar yang boleh menenangkan hati dan melapangkan jiwaku..
Ameeennn..
for the better chapter of my life..

Selamat Hari Lahir Azizah
Good Night.
mimpi sweet2 ya!!




Monday, 2 February 2015

FATE



“And once the storm is over,
you won’t remember how you made it through,
how you managed to survive.
You won’t even be sure, whether the storm is really over.
But one thing is certain.
When you come out of the storm, you won’t be the same person who walked in.
That’s what this storm’s all about.”

~Haruki Murakami ( Kafka On The Shore)

Thursday, 29 January 2015

TITIK




Mungkin aku tak sempurna sana sini
Penyebab hati kau terbang pergi.
Aku terkilan dengan kau lelaki.
Harusnya kau jujur dari mengkhianati.


~terima kasih kicauan si burung biru