Wednesday, 29 August 2012

Kosong


Assalamualaikum...
Now it's 12.23 a.m..Late night, I know.. 
Mood study pun dh hilang..Tapi mata ni susah nak lelap.. 
I don't know why knapa tiba2 trasa kosong..kosong..kosong yg teramat sangat.. 
Ya Allah..rasa nak menangis.. Dada ni tiba2 terasa sempit..sebak tiba2..X tahu kenapa. What I've done???T__T
Please2 tears..Not now!!!!!

OK..tarik nafas dalam2..
I should be fine soon..(smiling)u_______u



p/s:
Tadi Sarah say something to me..and it make me realize that i must be change.. actually speechless..All that she says is true..Thanks Sarah for the remainders.You're true friends..Actually rasa nak nangis but I'm trying to be cool becoz before tu Sarah ckap muka kiter Macho!! OK I memang macho..hemmm..gud night(early morning actually)-..-

Sunday, 19 August 2012

Malam Terakhir Itu

Malam terakhir itu..
Hati rasa sunyi..
Jiwa rasa kosong..
Kenapa masa berlalu begitu cepat?

Allahu Rabbi,..
layakkah diri aku ini bersuka Ria menyambut kedatangan Syawal-mu?
Sedangakan Aidilfitri itu wujud untuk meraikan :

# graduan-graduan Ramadhan yang berjaya kembali kepada fitrah.
# mereka yang bermati-matian mengisi Ramadhan dengan amal ibadah dengan tujuan untuk kembali kepada fitrah ini.
# mereka yang menghidupkan Ramadhan dan mengambil manfaatnya dengan bersungguh-sungguh tapi layakkah aku? :'(

wAllahualam.. Taqabbalallahu minna wa minkum

Wednesday, 15 August 2012

25 Ramadhan

Assalamualaikum...

uhuk uhuk (batuk kejap yer)....hehe..semoga hari ni baik2 je :-)

Semalam balik je dari kelas terus mggulingkan diri atas katil bmi yg trcinta tu..
tireddddd K.
Pastuh dgn tak ketuk pintu n salam pun x bagi tetiba muncul muka Sarah kat muka pintu..

"baby" jom kuar" (OK kwn2 yg terdkat je pggil aku dgn nama geli2 tu OK..
selain dri dorang adalh HARAM).. :-P
"Pi mana?"
"Bukak puasa kt klcc" buffet free tau tau!!!!KakNur yg ajak"

aku loading jap..malas la plak nk kuar
"arrr Malas ar"
"jom laaa"
" malas..malm ni dh la ad kls mndarin"
"alaaa jom laaa...Sarah pun ponteng" ehhh..kantoi dh yg Sarah ponteng kelas mandarin..haha :-P
"Malas r nk kuar Sarah.Sorry"(sorok muka bawh bantal)
siyesly aku rase mls giler nk kuar..dah la ngntuk sangat..
last2 Sarah give up then kuar dari bilik..hehe..

Pastu bila pikir2 balik, Mira pulak duk push suruh pi rase gak nak pi..
terus tukar fkiran n call Sarah ckap nk ikut..terjerit2 minah 2 kat fon..huihhhh..
Cepat2 aku siap then kitorang kuar tapi singgah Carefour dlu jap sbab Kaknur nak bli barang..
Tergelak2 dorang citer aku tertidur dalam teksi lena giler sampai ternganga mulut. -..-..
(I'm really penat OK)
Dah la msuk carefour lepas 2 X jumpa jalan kuar..Sampai bbrapa kali duk pusing...

Pastu bru gerak pi klcc..
Sampai jer kt ballroom tu heaven giler tengok makanan..maklumlah Lapar!! :-D



 
KakNur tersangatlah comel sbb bawk kitorang makan..kui3 :-)

 







 Ni namanya rezeki di bulan puasa


 
  Krisis makan tanpa henti


     
Dan makan lagiii



Haaaa..ni makan diaaaaa



 Aduhaiiii..ni sume nafsu semata-mata



 Meja ke-100 yg memang strategik...hehe


 
erkkkk..OK sangt kenyang -..-  



  konfius dah..ni muka letih ke muka kenyang..haha


Yeahh that's it...
Thank you so much Kak Nur sbab bawk adik2mu ini makan sedap2...
WE LOVE KakNur :-D

Hemm..Tinggal bbrapa hari je lagi Ramadhan nak pergi..
Masa2 yg dah berlalu tu memg x terasa pun kan..

ok.. last but not least,
SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN
Mintak maaf to kawan2 kalau ada salah silap ^__^


Sunday, 5 August 2012

Catatan 16 Ramadhan

Dah 16 Ramadhan....


Sedar tak sedar pejam celik pejam celik dah sampai pertengahan Ramadhan..
Rasa macam baru semalam aku bangun sahur untuk first day puasa..
Ni dah fasa kedua puasa..Kata cikgu sekolah aku dulu fasa kedua ni fasa pengampunan..
Time2 ni Allah turun ke dunia pada 2/3 malam agak2 time sahur la tu.. Time ni jgak doa-doa akan dimakbulkan dan dosa-dosa akan diampunkan bagi yang memohon dengan seikhlas hati..

Hemm..Ramdhan dah nak pergi..
Agak2 tahun depan umur kita panjang tak untuk jumpa dengan Ramadhan yang seterusnya??
Semalam kuar pi buka puasa kat Masjid Asy-Syakirin dgn Sarah..


rezeki..Alhamdulillah


 
 Jom ngaji sikit :-)

Aku suka tengok parents yang bawak anak2 dorang buka puasa kat masjid..Walaupun family tu macam org berada tpi selamber jer dorang buka puasa kat masjid bersama dgn orang2 biasa macam kita ni..
Makan hidangn nasi bungkus ngn kurma jer..Tpi muka dorang bukan main bahagia lagi :-) (It's called Zuhud)
Maybe cara tu dorang nak ajar anak2 dorang supaya bersederhana dan menghargai rezeki yang Allah bagi sama ada banyak atau sikit..

Teringat pulak kata2 Kak Bihah 2 hari lepas
 "Jangan biarkan nasi tu X terusik..Kesian dy.Nanti dy nangis2 sbab kita x hargai dy. Kalau dy merajok ngn kita camne?? Makan sampai habis K!!"

 
First time kuar jalan pakai jubah =P
Slowly OK Nor Azizah!!!! I know U can do it!!! kui3

 

Tak lama dah setan2 yg pi holiday tu nak balik..
Yaa!!sementara dorang takder ni mesti kita ingat kita dah terlepas dari bisikan2 jahat kan..
heyyyyyy tak ingat ke apa yang disebut dalm surah annas??

“Yang membisikkan kejahatan(bisikan) ke dalam dada manusia dari golongan jin dan manusia”
(114: 5-6)


Bisikan manusia tu ialah bisikan dari hati kita sendiri takpun dari kalangan orang2 sekeliling yang takder tali pengikatnya atau mangga penguncinya walaupun di kala Ramadhan..
Kalau dibiarkan, mereka pasti bergembira menjadi agen pengocak iman kita dan secara tak langsung,jadi agen pemusnah ibadah puasa kita...sia2 jer kan
Jadi, jangan ingat hati kita ni automatik menjadi bersih ketika Ramadhan..
 Boleh jer nak tunggu 10 malam terakhir baru nak start dobikan hati.. Tapi agak2 sempat ke hati kita ni nak terima vaksin ataupun antivirus dalam masa 10 hari??(cewahh cam konfiden jer yang dlm 10 hari ni takder halangan utk kau beribadah n brtemu lailatulqadar)..Dosa kita ni dah la banyak..

Kalau bertangguh jgak nanti hati kita ni bakal terdedah kepada bahaya yang lebih besar lagi selepas Ramadhan iaitu bisikan hati dan BISIKAN SYAITAN yg dah balik dari bercuti brsama smangat yg baru...Dan kita akan menghadapi bahaya ini TANPA VAKSIN.. o.O"
Nak tunggu vaksin seterusnya? Sebelas bulan lagi OK…

hemmm..kesianlah hati kita kalau camtu..T___T 
 wallahualam....

Friday, 3 August 2012

Sweetnya Rasulullah :-)




Suatu hari Saidatina Aisyah bertanya kepada Rasulullah bagaimana Baginda menggambarkan cinta untuknya.. 


Rasulullah seraya menjawab: "Seperti simpulan yang mengikat dengan kukuh" Lebih banyak kita meruntun simpulan, semakin kuat lah ikatan itu.


Sesekali Saidatina Aisyah r.a akan bertanya manja,
"Bagaimana dengan ikatan itu? Ya Rasullah" 


 Rasulullah s.a.w menjawab, "Ia sentiasa kukuh seperti hari kau bertanya Ya Aishah ♥" ***



SubhanaALLAH, sweetnyer Rasulullah <3__<3..