Friday, 22 November 2013

Le Tacing One


Tengh duk layan perasaan nak siapkan blog fyp..
tetibe dpat wassup..
wlaupun nk bkak wassup tu punya la payah..
yelaa..gua an pkai wify bmi jer..haha =..=

kakcik wassup gmbar chocolate moise..
ok itu memang..hmmmm (-.-)  "

diknor sihat dh?"
"mnggu ni nk balik s.alam x?"
"duit ada x lagi tu?"
"busy ke?"

wlaupun soklan2 tu mcm wartaman,
tetibe bt aku menangis terharu sambil lap2 hingus ngn langsir bmi kaler ijau ni..
siyeslaaa x sihat lagi..
siyeslaaa rindu..
siyeslaa nk balik..
tapi bnyk keje T______T

ya Allah.
bertuahnya aku ada kakak yg penyayang mcm ni

Tuesday, 12 November 2013

Yang Termampu



Pernah jugak aku terfikir..
baik aku jadi cam dulu balik..
Takde orang bleh pijak2 kepala aku senang2..
Takde lah orang bleh bolak-balikkan hati aku..
Tapi bila fikir balik
alangkah bodohnya aku bila terfikir begitu..
Dah terselamat daripada lemas dalam longkang busuk,
bleh pulak aku nak main hulur2 kaki kat tepi longkang tu..

Nah!!
Nikmat apa lagi yang aku nak dustakan?
Apa lagi yang aku nak kejar sebenarnya?
Sedangkan yang depan mata pun tak terkejar..
Ini yang kadang buat aku sedar..
Harus juga aku tahu..
Tak semua orang akan sukakan kita..
Menyayangi kita..
Fahami kita dan terima kita seadanya..
Fikirkan yang baik2 saja tentang kita..
Dan berada di sisi kita waktu kita susah dan senang..
Tak semua orang..

Tapi harus juga aku sedar..
Yang aku juga tak mampu untuk lakukan perkara yang sama..
Suka, sayang dan faham semua orang..
Aku juga tak mampu untuk berada di sisi orang yang aku sayang setiap masa..

Dan sememangnya,
Secara jujurnya..
Kita semua sama..
Selalu ada perlawanan antara nafsu dan iman.
Tapi sekurangnya,
Lakukan yang terbaik..
Berikan yang termampu..
Asalkan niat kita betul,
It's OK!!
Allah tahu..
Allah faham..


p/s: As how we see we have a weakness, so does anybody else.
      As how we see people have specialness,
      So do us..
      Keep calm, and stay strong ;")

Friday, 8 November 2013

Perginya Dia



Terasa baru semalam aku peluk dia..
Seperti baru semalam aku teman dia bercakap..
Walaupun percakapan dia tak berapa jelas..
Seperti baru semalam aku tidur kat tepi dia..
Teman dia makan..
mandikan dia..
Pakaikan dia telekung untuk solat..
Then tunggu dia sehingga selesai solat..
Semua tu terasa seperti baru semalam..

Pagi tadi kulihat dia terbaring kaku..
tiada lagi kelipan mata yang memandangku redup..
Tok..
Berbahagialah di sana..
Tunggu kami..
In sya Allah nanti ku bakal menyusul..
semoga roh-mu dicucuri rahmat..
dan diletakkan di kalangan roh orang2 yang beriman..

Selamat bertemu Allah dan Rasulullah..
tunggu Nor!!.. :")


~al-Fatehah buat arwah tok "Fatimah binti Abdullah"

Thursday, 7 November 2013

Nukilan Hati



For this week yang aku rasa macam satu hari..
Macam2 benda yang aku kena kejar..
Jalan punya laju sampai kekadang aku terfikir adakah aku sedang bermarathon?? o_O"
Sampai kuar ngan roomate pun still lagi terbawak2..

"Zizah rushing nak ke mana lelaju sangat ni?"
then baru aku teringat yg waktu tu adalah waktu untk aku relax!!
hewhewhew..be cooolllll Nor Azizah!

Yaaahh..kekadang aku tertanya jugak..
kenapa aku rasa aku jer yg bnyk kerja?
kenapa aku tengok orang len relax jer?
then rasa macam ada org menjerit kat telinga aku
"eh, hellooooooo cikton!!
ingat ko sorang jer yang banyak kerja??
"Kitorang pun banyak tau!!
"ntah2 kami punya lagi banyak drpd engko..
saja kami tanak tunjuk!!
huh!!

ha ah laa..fikir positive jer laaa..
Life camane lagi yang aku nak kejar sebenarnya??
walaupun agak kecewa jgak dengan result pasetest hari tu yang tak seperti aku targetkan..
but bersyukur is the better action..
Mungkin Allah nak bagi rezeki aku takat tu..
mungkin Dia nak aku berusaha lebih keras lagi!!
walaupun kadang aku tertanya knp aku slalu kena kerja keras lebih drpd org lain
untuk dapatkan reward yang sama?
Macam waktu skolah dulu..
aku selalu jeles dengn abg Eid..
dia tidur dalam kelas pun still lagi boleh pandai..
Cikgu baling pemadam papan hitam pun dia still lagi boleh cool
and bangun jawab soalan cikgu..
yang paling sakit hati jawapan dia tu betul..
tapi tulah...
kelebihan yang Allah bagi kat dia..

memang ada orang yang takyah usaha pun bleh berjaya..
sume bende dia ada sebab bapak dia kaya..
Memang ada orang genius,
takyah susah2 fikir sampai pecah kepala sebab dia dah pandai itu ini..
But behinds that,
it still takes struggle kan?
cuma kita jer tak tahu..

hihihihiiiiiiiiiiii...bawa aku terbang jap!! 8D




=.=



moral of the story:
"man jadda wa jadda"

Allah sentiasa berlaku adil kepada setiap hambanya..

Larian 10KM Buat Gaza


Kadang...
bila kita lihat mereka, kita yang jadi patah semangat..
menangis tak tentu pasal..
naluri kemanusiaan berkobar-kobar.. 
anak2 kecil di sini lumba lari di atas trex..
Pakai kasut Nike, Adidas
anak2 kecil di Gaza, lumba lari di tanah tandus..
yang mana terdedah kepada peluru dan bom sesat bila2 masa sahaja..
Pakai kasut berlubang depan belakang..
Tapi mereka tak pernah merintih kesedihan akan ujian yang Allah timpakan ke atas mereka..
malah kata mereka "La Tahzan" Allah kan ada :')

pagi tu bajet nak bangun pkol 5 pagi..
pkol 6.30 nak bertolak ke Wangsa Walk..
Tapi asal jam berbunyi jer, tutup..
asal bunyi jer, tutup..
Finally, pukul 6.30 bru nak bangun subuh..
nampak tak tarbiyahnya kat situ..

bak kata sahabat:
nak bangun awal untuk Larian Amal Buat Gaza pun susah..
inikan pulak nak berlari bersama dengan anak2 Gaza pergi berperang..
lahaiiii..lemahnya Iman T___T






she make me strong..
dalam keadaan tengah terkapai-kapai ni,
kalau tiada dia yang sentiasa mengingatkan..
mungkin aku akan melencong jauh..
Subahanallah..terima kasih ya Allah.
trima kasih sahabat.
















Alhamdulillah..
Done for the mission..

Monday, 4 November 2013

Jemah Jengjalan


emmm..aku tgh bosan..
nk tgk movie bosan..kekekeke
cam pantun puleks

aritu temankan roomate aku beli barang kat Jalan Masjid India..
Lepas hbis beli sume barang yg dia nak, awal lagi kot..
cam tanak balik jer...'
cam tanak balikkk jer..cam boring jer..
"Zizah tau tak mana2 tempat yg bleh jalan2 cuci mata?"
ntahhh...aku pun blur2 jer time tu..haha
sambil menguap aku cakap
"Jom pi Pasar Seni"
sbab tetibe tringat Sarah..
then teringat Pasar Seni..keh3
alaaa..kira OK lettewww..
bole laa untuk release2 tensionnn..
Pasar Seni pon Pasar Seni lah..

konfident jer aku ajak kak Qila pi situ..
Padahal aku pun dah ingat2 lupa jalan nak gi Pasar Seni tu..
yang aku tau naik LRT terus ke Pasar Seni..then, sampai laaa..haaa
takpe..yang penting kak Qila suka jalan2 kat sini.. cewahhh..haha

Time jalan2 tu ada laa sorang brader blanje kitorang eskrim..
See..engko nmpak tak kat situ apa benefitnya bila kita bawak pempuan cantik jalan2..
kan tak pasal2 dapat eskrim famous amos ngan coklat Beryls tiramisu freee2 jer..teehehe
Aku bawak jer kak Qila jalan pusing habis satu Pasar Seni..
nak sangat jalan2 kan..haaa ambik ko..
Tapi cam biasa laa..
fon dia akan penuh dgn gambar2 aku..wakakaka
adoyaiii..bila laa perangai annoying aku ni nak brubah T______T



entah knp aku jer yg slalu over acting kalau bgambar..
nasib baik ada uncle baik ati nak tolng ambikkan gamba kitorang..
bleh plak dia suh kitorang posing2 bagai






tu sebab aku suka datang sini..
benda yang aku paling suka dari kecik sampai sekarang..
kanvas, pensil, cat, berus..hikkksss

                                                                                                           
tu jer citernya kat Pasar Seni..
k, bye



Sunday, 3 November 2013

Dunia Tahun Akhir


dari sehari ke sehari nak jumpa supervisor..
tak jumpa2 jugak..
circuit dah nak siap..
tapi kalo jumpa orang tua tu aku nak cakap apa??

"Sir ok tak circuit saya?"
"Sir!!saya nak A tau fyp ni!!!!

k, bye