Monday, 28 October 2013

The Day




After all..
yayyyyyy we're done!! :D



ketua memang serius..kami ni pak turut jer..kahkahkah
presentation day








fuhhhhhhhh
dah lepas satu babak..
well done guys

Tuesday, 15 October 2013

Runtun Qalbu


Bila kau kecewa dengan manusia,
kau lari kepada Tuhan..
Pabila tak dapat meraih dunia,
kau mula merindui akhirat..
Pabila terlepas kenikmatan nafsu,
Baru kau merintih yang syurga itu ada..

Seolah kau cipta Tuhan demi ketenangan..

harus kau tahu,
manusia tidak mencipta tuhan demi satu ketenangan..
tetapi Tuhan mencipta manusia untuk menginati-Nya,
kerana dari situ terdapat ketenangan.

 

-

Tuesday, 8 October 2013

FYP vs BMT


Assalamualaikum..
Siyes aku tengah pening..
Pening penat memikirkan final year project yang tak jalan..
Sape tak gelabah weiiii tengok orang lain sume tengah construct circuit..
Ni dah minggu ke-5 kot..
Betapa pantasnya masa berlalu..
Hari ni gi Jalan Pasar..
Dengan member group kelas business management technique..
Nak cari component laa untuk project BMT kitorang..
Haaa..ni satu project lagi..
duiiii duiiii duiiii..
Aku rasa nak selam kepala dalam kolam...
Kasi sejuk sikit..



Nahh amik kau!!complete satu geng masuk kedai..
Aku, Yan, Yamin and Kikok



Tau tak betapa rare nya aku rasa bila datang sini..
sebab nak dekat 3 tahun belajar kat BMI bru first time aku jejak kaki kat Jalan Pasar..
ya Allah...rasa nk tampar pipi lelaju..=.=



Dah alang2 datang sini terus aku cari aku punya components utk FYP sekali..
Sekelip mata duit melayang lagi..
Tak kukesah asal projek aku menjadi.. :3






haishhh!! budak2 ni -.-"


Takde motif...kedai ni bukannya lawa pon..kih3



Sepanjang hari duk pot-pet pot-pet..
10 dorang brcakap 2 percent jer bleh pecaye..
ahaksss!! gurau jer..

Sekian, tu jer..
Harapnya projek kami ni menjadi dengan lancar..
moga2 Allah permudahkan..

K, bye



Monday, 7 October 2013

Mastering Your Body Language


Pernahkah kau rasa..
Suara kau cam nak menangeh time presentation?
Kaki goyang2..
Tangan kejap masuk kejap kuar poket..
Tak pun kau kuti2 bucu meja kat depan kelas sambil present..

Tipu laa tak penah...heeuuwww
OK let's seee how you control your confidence level..
How you speak to other people..
And how you try to describe what is in your heart..

sebabnya..

ORANG TAKKAN FAHAM APA YANG ADA DALAM HATI KITA..
TAPI ORANG FAHAM BAHASA BADAN KITA..





suka sangat tgk coordinator si Iqbal Hakim menyampaikan body language..
energetic..penuh dengan confidence..
buat aku tak henti berfikir..
cammane dia boleh seberani dan sesantai sebegitu di hadapan khalayak?
hmmm (-.-)"
Give me the tips man!!!

Thanks to Sarah sebab ajak datang sini semalam..
I'm really appreciate it!!
At least gua dapat jgak ilmu secupak dua..kui3 =)

Seminar ni terbuka utk sume IPTA kat Gombak..
kalau ada peluang, jumpa lah lagi..
sekian.

Sunday, 6 October 2013

Kerana Kita Sering Terlupa


Bila kita rasa kehidupan ini akan berterusan tanpa penghujungnya..
lalu jiwa selesa dengan kesenangan dunia..
Dan kita leka dengan dunia kita sendiri tanpa rasa kehilangan yang pasti..
Senang hati dan lapangnya dada..
terus alpa dan terus lupa..

Adakala impian kita di dunia sementara ini memuncak terlalu tinggi..
Lalu merasa dunia ini milik kita selamanya..
Kerana kenikmatan yang sementara ini buat kita lupa yang kekal abadi..
Kita lupa yang kehidupan kita akan ada titik nokhtahnya..
lalu kita lupa tempat kembali kita yang hakiki..

Makin lama kita makin jauh daripada hakikat yang sebenarnya..
kita tahu akan itu namun tak kita ambil peduli dan ibrah daripadanya..
ketika itulah..
Kala jiwa kita terputus dengan yang mengurniakan kita kehidupan..
Jiwa kita kering kontang..
Hilang arah tuju..
Lalu kita sangka keseronokan itu kebahagiaan..
Dan nafsu itu ruang jalan..

Kita teraba-raba cari ketenangan..
Lalu kita temui kesempitan hati dan jiwa..
Kita lupa akan hakikat dan kesementaraan hidup ini..
Hingga kita hanya melihat kesalahan pada manusia lain..
Kita menyalahkan manusia lain untuk segala petaka yang hadir..



kerana kita cuma manusia biasa...
takkan lari dari merasa keseronokan..



Smile is the best make-up and medicine..but please!! not that smile -.-"



Memek muka yg berpotensi utk menghapus selera..



Life is toooOOOOO short!!!
Grudges are a waste of perfect happiness!!
Laugh as you can..
Apologize when you should..
Let go of what you can't change.. =)


~HasbiAllahu wa nikmal wakeel~

CARE AND LESS


 


The most you know who you are..
and what you want..


The less you let thing..
Upset you..



_sunday..Blowing mind..blurring_