Wednesday, 21 August 2013

Si Gelabah



salam..
no matter what happen, please don't be so nervous like you will be killed!"
ha ah..but sometimes it's ok to feel nervous.. :P
pesanan utk org yg suka gelabah ayam cam aku ni..

beberapa hari lepas sbelum acik balik selangor,
keluar jalan jap ngan dia, shopping sikit..
bukan main hepi lagi jalan sambil gelak2 duk bercerita =3
tiba part nak balik,
tetibe acik tercengang sambil start enjin kereta..
"diknor..bakpe kete x idup ni?"
"hah?? kidding?"
cuba lagi...
senyap sunyi lagi enjin...
banyak kali jgak acik cuba start, tetap tak jadi apa..
"alamak!! camne nk balik ni"
Aku dh gelabah dah time tu..
"hbis tu nk buat apa?"
"call ayoh laaa"
"ishhh..xsoh wak gila bleh x!!
" hmmm..btol jgak..
kalau call ayoh pun bukannnya bleh settle..
paling tak pun, dia membebel..
tak pun dia suh call mekanik yang berdekatan..
sama jer T__T..
Ayoh takkan tolong walaupun yang rosak tu kereta dia =..="
that's my dad la..
layanan kepada anak lelaki or anak perempuan sama jer..
sume dia suh pandai2 hidup berdikari..

"Haaa..Abg.Sul!!!
tetibe acik sebut abg kesayangan aku tu..
errkk..buat apa?
abg sul kat puchong kot.. macamlah dia bleh berlari datang sini (-..-)

"ishhh..diam lahh!!!
"ok fine!!! I'm surrender..
then, acik terus call abg sul..
"diknor, buka bonet depan..
hah?? OK2!!!
Tanpa berlengah terus aku buka bonet depan..
enjin dan wayar berselirat kat depan mata..
hah sudah...apa aku nak buat ni?
Rasa macam tak guna jer..
Fast and Fourious 1 sampai part 6 tak penah miss..
setiap kali balik rumah abg, mesti duk lepak kat bengkel dia..
kan dah terserlah bimbo aku kat situ..

"apa?''
"wayar enjin?"
"diknor, tengok wayar enjin"
errkkk..mana satu ni..
melilau mata aku duk cari wayar enjin..
"haaaaa..yang nihhhh"
huiiii..patutlaa.. wayar ni longgar..
terus aku ketatkan..
Ok!! cuba acik start"
then,
tadaaa..skali start jer nokksss!!
terus kereta hidup balik..

seee!! Takyah call ayoh pun kan?!!
settle your own problem as you can laaa..
ntah kenapa aku nampak muka menganjim kat situ..
haha hambikkk!! kan dah tak pasal2 dapat satu nilai murni..
pengajaran yaaa Nor Azizah..
Lain kali jangan nak gelabah tak tentu pasal..
cool bebeh!! cooolllll



p/s: tetibe Jemah rasa hensem cam Letty dlm fast and fourious plak!!haha =_="

No comments:

Post a Comment