Wednesday, 13 July 2011

Interview

Interview oh interview..
bila teringat balik first interview TESL aku dulu rasa macam jakun sangat aku ni..memalukan betul but memang klakar der!!!!!
Pagi tu dengan penuh bersemangat aku pakai baju kurung moden kuning.then aku sambar shawl warna ungu letak atas kepala..wahh.bajet hot sangat dah hari tu.berseri-seri muka nak pergi interview
           DI BILIK INTERVIEW:
    ( 1st question lepas aku introduce diri)
L :Well Nor Azizah..Who dress up you this morning??

me:me,myself :)

P&L: oooo :)

L :I like your tudung.how u wear that.

me:oh.really.hahaha(i don't know how to say)

L :So.tell me why you want to be a teacher.

me:To me teaching is good and it is my interest.I want to be like my teacher.she such a cool teacher.Fun and happy go lucky.her style can take my heart.When she facing her student she so confident and full of energy..She always make me laugh.If i can be a teacher really want to be like her

P:But you can't be like her.You must be yourself.you are just the way you are.

me:yaa.i mean i am

(then satiap soalan aku jawab dengan kadar selamber.aku rasa opinion akulah yang paling tak bernas aku bagi.tapi muka aku still bagi confident.senyuman still kasi lebar.mata yang bercahaya..n______n)

P:emmm.Azizah,can you sing??

me:of course.sure :)(dalam kepala ligat cari what kind of song aku nak nyanyi)then..."I'm sitting here in the boring room.it just another rainy sunday afternoon....

L: wait wait!!!!You think this room is boring???

P:oh..come on!!just let she finish her song.

(bla bla bla aku habiskan lagu Lemon Tree nyanyian Fools Garden tu.bajet cool dah.).

P:You can ask me anything kind of question..

me:You love to be a teacher??

Diorang pun senyum and saling memandang.

P:I think i don't want to answer that.other question??

(hah sudah!!!aku tak taw nak tanya apa lagi)...and taw aku tanya apa kat diorang..?

me:Both of you like me???

Dengar je soalan aku diorang pun gelak gila..(i think it's not a question)

L:yaaa..I like you..but I like your tudung style..(muka gelak)

P:Honey!!!your dresses like not come to interview but like come to kill yourself..you should care of your dress before you come to interview.well.i think you can be a stylist not a teacher :)..(ayat yang aku tak pernah lupa sampai bila2)
     
me:Ok..thanks...So!!!!its over??(muka blurr)

P:yaaa!!!anything else??

me:no..n______n


moralnya: jangan over dressing kalau nak pergi interview.nak nak interview cikgu.:)..kalau tak nak jadi cikgu pakai macam aku.T_______T (patutlah aku tengok orang lain pakai tudung bawal je..siap pakai kot lagi) huhu..sial!!!

I mean this baju and shawl OK,,..aku pakai macam ni mase pergi interview tu kau paham tak?????

2 comments: